algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Les escoles públiques informen els pares de la difícil situació financera

Els consells escolars inicien una campanya d'enviament de cartes

Els consells escolars dels centres públics de primària estan informant per carta els pares i les mares d'alumnes de la situació financera que pateixen arran del retard en el pagament del pressupost per a despesa corrent del quart quadrimestre. Segons una de les cartes a què ha tingut accés Diari de Balears, el no pagament afecta, entre d'altres, despeses relacionades amb «els comunicats a les famílies i les despeses dels infants; el material d'oficina; el tóner per a la fotocopiadora; la farmaciola; el paper higiènic i el sabó; el material d'esport, de música i d'informàtica; la reparació del mobiliari i dels ordinadors».

D'altra banda, l'escrit lamenta que la Conselleria no hagi facilitat «cap informació oficial» als centres sobre el retard i els seus motius». La carta afegeix que «aquesta situació reflecteix, en part, l'interès i la consideració d'aquesta Conselleria cap a l'ensenyament públic per l'ús arbitrari que fa dels doblers públics». La decisió d'enviar la carta als pares sorgí de la darrera reunió de l'Associació de Directors dels centres públics d'Ensenyament primari.

El retard en el pagament ha estat motivat perquè la Conselleria d'Educació destinà un 26 per cent del seu pressupost (9,2 milions d'euros) al denominat «fons de contigència», capítol al qual s'han carregat despeses com la creació de l'equip ciclista Illes Balears-Banesto. Com a conseqüència d'aquesta situació, l'institut Pau Casesnoves d'Inca tenia la setmana passada tan sols 100 euros dins la caixa per fer front a les despeses derivades del funcionament quotidià. Altres instituts que han manifestat tenir dificultats pressupostàries són el Berenguer d'Anoia i el de Son Ferrer.

Així mateix, ha transcendit que la manca de liquidesa ha provocat que el Camp d'Aprenentatge de Son Ferriol no pugui pagar ni el menjar dels animals. Els directors dels centres, tant de primària com de secundària, han coincidit a lamentar la «gestió comunicativa» d'aquest cas per part del conseller Fiol, que, en cap moment els ha advertit oficialment de les dificultats pressupostàries ni els ha comunicat oficialment l'endarreriment dels ingressos. Francesc Fiol, conseller d'Educació i Cultura, haurà d'afrontar una reprovació parlamentària que Esquerra Unida-Els Verds ha registrat a la Cambra autonòmica. Així mateix, els sindicats han coincidit a demanar-ne la dimissió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.