algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Homenatge al Bosc de la Memòria als republicans assassinats a Illetes

Els assistents condemnen l'acte vandàlic de fa una setmana

M.T./G.M. Palma.
Representants polítics es van donar cita ahir al Bosc de la Memòria de Bendinat (Calvià), on es reté un sentit homenatge als republicans assassinats al fortí d'Illetes i es condemnà durament l'acte vandàlic del qual aquest enclavament va ser objecte fa una setmana. Unes 25 persones, entre elles representants del PSOE, UM, ERC i PSM i familiars dels republicans assassinats, es van congregar al bosc.

A les 9.30 del matí, una representació del PSM de Calvià acudí al monument d'Andreu Frau als republicans caiguts, mentre que en el discurs que es llegí després del minut de silenci es criticà «la indefinició del PP pel que fa a la condemna del cop d'estat de 1936 propicia aquests tipus d'actes vandàlics». Des del PSM també es va voler destacar que «és en aquests moments quan els demòcrates de qualsevol ideologia no han de deixar que el sacrifici que feren els afusellats es perdi i hem de continuar lluitant per mantenir la democràcia que ara aquests actes vandàlics pretenen destruir».

Després de l'ofrena del PSM, tocà el torn a ERC, que diposità al monument d'Andreu Frau un ram amb flors amb els colors de la senyera. A l'acte, el dirigent republicà Cecili Buele, acompanyat pel president d'ERC-Illes Joan Lladó, condemnaren també els actes vandàlics al si del Bosc de la Memòria, «un bosc destinat a fer memòria de la gent republicana que lluità o morí per la llibertat i la democràcia l'any 1936».

Els socialistes van realitzar una ofrena floral al monument ubicat en aquest enclavament. En l'acte es va recordar que és la segona vegada que s'atempta contra el Bosc de la Memòria. «Es continua atemptant contra la pau d'aquests màrtirs de la República», indicà Antoni Manchado, portaveu del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Calvià.

Especialment emotiva va ser l'assistència a l'acte de Josep Pons, republicà supervivent que va estar empresonat al fortí d'Illetes. Pons va parlar de la seva experiència i el sofriment patit durant el temps que va ser en presó i no va dubtar a criticar la política del PP. Nombrosos familiars dels morts al fortí d'Illetes van portar ahir flors al Bosc de la Memòria de Bendinat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.