El Govern ofereix incentius fiscals per allargar la temporada turística

Malgrat l'oferta, els sindicats no sortiren contents de la Mesa del Diàleg Social

Els sindicats no han observat cap avanç de la Mesa de Diàleg Social d'ençà del passat mes de juliol.

TW
0

El Govern ha oferit als agents socials crear una línia d'incentius fiscals i laborals per a les empreses que allarguin la temporada. Aquest és un dels acords més concrets de la Mesa de Diàleg Social, que va reunir ahir l'Executiu, a patronals i sindicats.

Estaràs va informar que a la reunió es varen tractar cinc temes. D'un costat, el turisme residencial, sobre el qual «hem acordat -assegurà la vicepresidenta- fer un estudi i analitzar la proposta de llei realitzada per UM». En segon lloc, es va tractar la reconversió hotelera. Sobre aquest tema Estaràs va assegurar que el Govern ha oferit «fer un especial esment als llocs de feina i abordar el procés amb tots els agents socials i cas per cas, de manera individual». El Govern també aposta per abordar aquesta reconversió «des de la voluntarietat». En aquest punt no hi va haver acord perquè els sindicats hi han de fer les seves aportacions.

En tercer lloc es va tractar l'estacionalitat. En aquest sentit, «un grup d'experts estudiaran quins incentius fiscals i laborals, com podrien ser deduccions de l'IRPF o de l'Impost de Societats, o bé subvencions, es podran donar a les empreses que allarguin la temporarada. Nosaltres apostam per incentivar i en positiu», afirmà Estaràs.

En quart lloc es va abordar el «tot inclòs» i Govern, sindicats i Pimem estan d'acord que «s'han d'auditar per garantir un mínim de qualitat».

Finalment, es va acordar promoure l'oferta complementària, com la gastronòmica.

Ara, a pesar que el Govern va sortir content de la reunió, els sindicats no estaven satisfets. Des d'UGT, Manolo Pelarda va trobar que «el resultat ha estat magre. Dialogam però no concertam». El sindicalista lamentà que el Govern descarti sancionar les empreses que escurcin la temporada. De la seva part, de CCOO, Josep Benedicto va trobar a faltar «acords», ja que «tots els punts en què hem coincidit depenen del Parlament, dels consells insulars i ajuntaments o del que diguin les patronals».