El PSM es congratula de ser la tercera força tot i el «context negatiu»

Els nacionalistes, que es presentaven amb Galeusca, obtingueren 9.375 vots a les Balears

TW
0


El Partit Socialista de Mallorca (PSM) es convertí en la tercera força més votada de les Illes Balears a les eleccions europees. Obtingué un total de 9.375 vots, fet que fou qualificat de «positiu» per Joana Lluïsa Mascaró, la candidata dels nacionalistes al Parlament europeu. El PSM es presentà a aquestes eleccions europees en una coalició formada per partits nacionalistes de diferents comunitats autònomes, Galeusca, que fou la tercera força més votada a nivell estatal amb 788.163 vots, que li donen tres diputats al futur Parlament europeu.

El secretari general del Partit Socialista de Mallorca, Mateu Morro, declarà que «els resultats d'aquestes eleccions europees són un indicador molt important per a nosaltres, perquè demostren que a les Illes Balears hi ha equilibri entre les forces de dretes i les forces d'esquerres, i si treballam de valent és possible que a les properes eleccions autonòmiques del 2007 les forces progressistes es puguin tornar fer amb el poder a les Illes. Però tot depèn de nosaltres mateixos i de la nostra capacitat de treballar, sense comparar-nos amb ningú».

Els vots obtinguts per Galeusca no permeten a Mascaró ser diputada europea. En aquest sentit, però, la candidata del PSM manifestà que «això no ens ha sorprès i, de fet, durant la campanya electoral ho hem anunciat moltes vegades. Érem conscients de les nostres limitacions i no hem enganyat a ningú. Però tenim la total tranquil·litat que aquests tres diputats defensaran amb convicció els interessos de les Illes Balears davant les institucions europees».

La candidata del PSM al Parlament europeu també explicà que «hem de tenir en compte que nosaltres som una formació política que bàsicament té un electorat d'eleccions municipals i autonòmiques. A més, actualment el nostre partit no està en el poder. I també hi ha un cert cansament electoral, ja que les passades eleccions estatals encara estan en la memòria de la gent. I tot això en un context de clar bipartidisme polític entre Partit Popular i Partit Socialista. És a dir, que tot i el context negatiu, els resultats han estat més que favorables».