nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

Les famílies de l'hostal Isel tenen fins dimarts per abandonar l'edifici

Cort es troba encara en negociacions amb les parts implicades


Dimarts acaba el termini concedit per un decret de Batlia de l'Ajuntament de Palma a les quatre famílies que viuen en pèssimes condicions sanitàries i de seguretat a l'edifici de l'antic hostal Isel, ubicat a la Platja de Palma, perquè abandonin l'immoble de manera voluntària. El desnonament fou notificat per la Policia Local ahir als residents d'aquest edifici «en estat de runa funcional», segons les conclusions d'un pèrit.

Aquest «ultimatum» és la darrera passa administrativa li quedava per fer a la Corporació mentre espera que el jutge del contenciós-administratiu resolgui sobre la sol·licitud d'autorització per entrar al domicili. El passat dia 14, el tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, anuncià que aquest permís ja havia estat sol·licitat. Ara, en conseqüència, just queda esperar la decisió del magistrat per procedir al desallotjament forçós de les famílies.

La regidora de Serveis Socials de Cort, Margalida Ferrando, explicà que el decret de Batlia «només fixa el termini que tenen els residents a l'hostal per sortir de forma voluntària» de l'edifici. No obstant, volgué deixar clar que «les converses per aconseguir una solució negociada a l'assumpte continuen en marxa i això és la màxima prioritat de l'Ajuntament».

De fet, la responsable municipal es reuní dimarts amb els propietaris de l'immoble i, segons assegurà, «hi ha bona predisposició d'ambdues parts a arribar a un acord» pel qual les famílies de l'hostal Isel serien indemnitzades a canvi d'un abandó ràpid i voluntari de l'edifici.

Ferrando negà de forma rotunda la possibilitat que les quatre famílies quedin en situació de desemparament, i anuncià que «sigui com sigui, no permetrem que dormin al carrer», i recordà que el Patronat Municipal de l'Habitatge té reservats quatre pisos per cobrir qualsevol incidència que es pogués produir en aquest cas.

El cas, no obstant, és que tant si s'arriba a un acord amistós com si no, una vegada que el jutge emeti l'autorització pertinent la Policia Local de Palma haurà de procedir al desallotjament de tots els residents a l'hostal, així com Batlia ho ha decretat. Aquest extrem és el que Cort vol evitar per tots els mitjans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.