nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Antich evita parlar de la crisi del partit i demana «silenci» als crítics

Vol que el PSIB estigui cohesionat per afrontar les europees

Francesc Antich declinà ahir fer qualsevol tipus de valoracions sobre la crisi interna que afecta la seva formació política, arran del procés de nomenaments que ell mateix ha gestionat. A través del seu gabinet de premsa el secretari general del PSIB demanà als «crítics» -com ara els dirigents de l'agrupació de Calvià- que els debats es produeixin en clau interna i una vegada s'hagin celebrat les eleccions europees del pròxim 13 de juny. Antich vol que el partit estigui cohesionat i afronti «amb il·lusió» la campanya electoral.

Diumenge vinent el comitè federal del PSOE aprovarà la llista definitiva que estarà encapçalada per Josep Borrell i comptarà, en principi, amb Teresa Riera al número 23 de la candidatura. En relació al calendari socialista, el 6 de maig es reunirà l'executiva del PSIB, que obrirà el procés congresual. Amb tota probabilitat, el Congrés de Balears es farà entre els dies 10 i 12 de juny, una setmana després del federal. El de Mallorca seria a la tercera setmana de juny.

Precisament en relació a aquests congressos, Joaquín Bellón, senador i un dels possibles aspirants a la secretaria general de la Federació Socialista de Mallorca (FSM), manifestà que la línia que ha d'encetar el PSIB és la mateixa que impulsa Zapatero, i que passa per construir «un partit plural, obert i en què no s'exclogui ningú».

Bellón va reconèixer que el partit està immers en un «gran embolic» i assegurà que, de cara al Congrés de l'FSM, la seva agrupació (Palma-Ponent) no té previst pactar amb cap altre sector que pugui optar a la direcció insular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.