cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

Flaquer demanarà a Montilla que mantengui les inversions turístiques

El disseny del palau de congressos s'obrirà a la participació ciutadana

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, reclamarà al Ministeri liderat per José Montilla que mantengui les inversions en infraestructures turístes previstes i que es convoqui la Mesa del Turisme, definida al Règim Especial Balear (REB), per incentivar la promoció. Així ho comunicarà al nou secretari d'Estat, Pedro Mejía, amb qui parlarà la setmana vinent.

Després de reunir-se ahir amb el president Jaume Matas, Flaquer confià que el nou Govern mantengui la política iniciada per l'anterior. Així, avançà que reclamarà a Madrid la continuació del projecte per a la recuperació integral de la Platja de Palma i de l'Arenal, com també el desenvolupament dels articles del REB relatius al turisme, de manera especial els relacionats amb la promoció. El conseller també vol reactivar la construcció del primer parador de les Balears a Dalt Vila.

A més, l'Executiu impulsarà la participació ciutadana en el disseny arquitectònic del palau de congressos, que l'Ajuntament de Palma vol ubicar als solars de Gesa; i aplicarà també el projecte de manteniment del litoral, amb una inversió de 5 milions d'euros per finançar els 22 vaixells de neteja i control. La Conselleria està a l'espera que Hisenda concreti la configuració de la fundació mediambiental i les aportacions que hi faran els patrons.

Per acabar, el responsable destacà l'augment de reserves turístiques en els mercats alemany, italià i espanyol i el canvi experimentat en el britànic, que opta per la compra de paquets de darrera hora i que es veu condicionat per l'apreciació de l'euro. Flaquer defensà l'aplicació d'alguna «acció puntual» per dinamitzar-lo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.