nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

Son Llàtzer fa un sondeig per mòbil per conèixer l'opinió dels pacients

La consulta, pionera a l'Estat, mostrarà la valoració de la telemedicina


L'hospital de Son Llàtzer posarà en marxa una enquesta pionera a tot l'Estat a través de telèfon mòbil per conèixer el grau de satisfacció dels usuaris del centre i la percepció que tenen de la plataforma tecnològica de l'hospital. A la consulta, que hi participaran 68.000 pacients de Son Llàtzer, es desenvoluparà entre avui i demà. A més, la prova servirà per temptejar quants i quins malalts estarien disposats a participar en programes de salut en els quals s'apliquin les noves tecnologies, com ara projectes de «telemedicina» o la possibilitat de tenir accés a les històries clíniques a través d'internet o per telèfon mòbil.

El director assistencial del servei de salut de les Illes Balears (Ib-Salut), Luis Alegre, recordà que actualment a l'hospital ja hi ha en marxa programes de teleoftalmologia i teledermatologia que faciliten als malalts el seu diagnòstic directament des del seu centre de salut, sense haver d'anar a Son Llàtzer. Aquesta mateixa plataforma tecnològica, de què disposa Son Llàtzer permetria posar en marxa de manera immediata projectes de prevenció i control de la diabetis a través del mòbil o internet, sempre que la resposta de l'usuari sigui positiva.

El gerent de Son Llàtzer, José María Campuzano, explicà que la primera passa de l'enquesta serà enviar un missatge de mòbil a les 68.000 persones que conformen la població de referència del centre sanitari per saber si, de manera voluntaria, volen participar d'aquesta prova. Al mateix missatge s'informarà del cost total del missatge que en cap cas podrà superar un euro. La següent pregunta es refereix a si el pacient considera que la història clínica informatitzada de Son Llàtzer aporta un valor afegit als serveis de salut. Una vegada resposta aquesta qüestió es temptejarà el pacient per saber si estaria disposat a participar en programes de salut basats en telemedicina i per últim es demana als usuaris si utilitzarien internet o el mòbil per consultar la seva història clínica si això fos possible.

Aquesta mateixa enquesta, segons informà Alegre, es desenvolupa als pacients que assisteixen a l'hospital, a través de les infermeres. El director assistencial de l'Ib-salut, també informà que el sondeig es pot fer a través de la pàgina web del centre sanitari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.