nubes dispersas
  • Màx: 18.89°
  • Mín: 8.69°
18°

Els perits donen versions oposades de la mort del veí de Sant Llorenç

Discrepen per determinar si Pascual fou assassinat o atropellat

E.L.V.Palma.
Els perits que declararen ahir al judici contra Esteban G.S. mantenen versions oposades respecte de les causes que motivaren la mort d'Andrés Pascual a la seva finca de Sant Llorenç, el passat 22 de juliol de 2002. Segons l'acusat, ell trobà el cos tombat a uns dos metres de les petjades del tractor, que estava en marxa a uns trenta metres de distància. L'acusat afirmà que el veí havia mort en ser atropellat pel seu tractor.

Els dos forenses de Manacor, que comparegueren ahir a instàncies del Ministeri Fiscal, es mostraren convençuts que la hipòtesi de l'atropellament resulta «incompatible amb les ferides presentades», ja que hauria implicat una trajectòria longitudinal de les ferides en tot el costat dret del cos de la víctima des del cap fins als peus. Tanmateix, les lesions es concentraven al costat dret del cap, les costelles i el peu dret, «saltant-se» així la zona de la clavícula i la pelvis, que no resultaren danyades. Segons assenyalaren, un atropellament hauria esclafat el cap de la víctima «com un ou» i hauria provocat a més unes lesions del tot diferents.

Els forenses de Manacor afirmen que la hipòtesi més probable és que la mort de Pascual es produís «en circumstàncies violentes», i que les lesions foren ocasionades mitjançant diversos cops. En aquest sentit, acceptaren que l'arma utilitzada pogués ser la barra metàl·lica de 65 centímetres de llarg que l'acusació presentà com a prova.

Per la seva part, el forense de la defensa afirmà que l'etiologia de les lesions és «clarament accidental» i que els «salts» en les fractures de la víctima poden deure's al fet que Pascual s'encongís en el moment de ser atropellat. A més, al·legà que la fractura que la víctima presentava a les vuit costelles estava «perfectament alineada», un fet que atribuí a una contusió per esclafament i no per cops efectuats per la barra metàl·lica, que hauria ocasionat lesions en diferents punts de la zona costal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.