algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.89°

Agents de la Policia Turística asseguren haver rebut una preparació «insuficient»

Matas diu que el nou servei millorarà la qualitat de vida dels que visitin les Balears

Diferents agents de la nova Policia Turística consultats per DdB manifestaren ahir que la formació rebuda «ha estat insuficient» i, per tant, no es consideren prou preparats per intervenir en segons quines situacions de conflicte.

Mentrestant, el president del Govern balear, Jaume Matas, que ahir lliurà els diplomes acreditatius als 129 efectius que han superat les proves del nou cos, es mostrà segur que amb aquest servei «es millorarà la qualitat de vida dels visistants».

Tot i així, la primera promoció de la Policia Turística de temporada, que desenvoluparà la seva activitat a partir de la primera quinzena de maig, començarà a treballar envoltada d'alguns interrogants. I és que alguns dels alumnes acabats de diplomar explicaren que les pràctiques d'intervenció davant delictes només s'havien realitzat durant dos dies i de manera merament «presencial».

«Únicament observàvem com treballaven els policies locals», declarava un dels alumnes. «Quant a la defensa personal, també consideram que hem tingut poc temps per preparar-nos, sobretot si tenim en compte que els que ens la jugam som nosaltres», afirmava un altre dels membres de la primera promoció que no volgué que es revelàs el seu nom.

El mateix núm. 1 de la promoció, Lucas Covas, dubtava si el mòdul que han cursat enguany era o no «complet». Cal recordar que els policies turístics han rebut un curs formatiu de 300 hores, 80 de les quals dedicades a conèixer el sector, mentre que als policies locals se'ls en demanen 540.

El conseller d'Interior, José María Rodríguez, deixà entreveure que a les properes promocions s'ampliarà la preparació dels agents, alhora que anuncià que la temporada vinent treballaran 9 mesos en comptes dels 6 previstos per a enguany.

D'altra banda, Matas informà que s'està treballant en la modificació de la normativa que regula l'accés a la Policia Local. En aquest sentit, avançà que la superació del curs de la Policia Turística suposarà una puntuació addicional per incorporar-se a la local, amb la intenció que els municipis disposin d'una plantilla permanent d'agents especializats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.