nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

El Lobby per la Independència convoca una concentració lúdica al recinte de la Feria de Abril

Sastre i els seus acòlits reivindicaran les celebracions mallorquines en la inauguració de la festa andalusa


El Lobby per la Independència, plataforma independentista que dirigeixen Jaume Sastre i Josep Palou, ha convocat per al proper divendres, 30 d'abril, una concentració festiva i lúdica sota el lema «A Mallorca, festes mallorquines», amb motiu de la inauguració de la Feria de Abril de Palma.

Aquest acte, que tindrà una durada aproximada d'una hora i que començarà devers les 20.30 hores del vespre, comptarà amb la presència de xeremiers, balladors i balladores i d'altres elements propis de la cultura mallorquina. Com ja va sent una tradició des de l'any 2000, els assistents a aquesta concentració entregaran a la batlessa de Palma, Catalina Cirer, un manifest i un obsequi simbòlic.

Els convocants han sol·licitat per escrit l'autorització a la Delegació del Govern central a les Illes per disposar d'un espai propi a l'esplanada on es du a terme la Feria, i especifiquen que això es deu que en cap moment no existeix la intenció de bloquejar-hi o dificultar-hi l'accés als ciutadans.

En la instància presentada divendres a la Governació s'explica que, malgrat el fet que la llei estableix un termini mínim de deu dies d'antelació per a la convocatòria de qualsevol tipus de concentració, això ha estat impossible de complir pel fet que l'Ajuntament de Palma va fer públic a través de la premsa la data d'inauguració de la Feria de Abril només set dies abans.

El Lobby per la Independència es compromet a disposar d'un servei d'ordre intern que cuidi que els assistents a la seva concentració «pro festes mallorquines» es comportin d'acord amb el que s'espera d'ells en un acte festiu d'aquest tipus.

El dirigent de la plataforma Jaume Sastre, en ser consultat per aquest diari, incidí en la necessitat de «potenciar les festes tradicionals mallorquines davant actes de colonització com la Feria de Abril». Sobre el fet que els organitzadors d'aquesta festa andalusa mantinguin en tot moment que es tracta d'un «intercanvi cultural», Sastre considerà que «la diferència que hi ha amb un intercanvi és que nosaltres ens hem d'empassar totes les festes dels que després menyspreen les nostres tradicions».

El portaveu independentista féu una reflexió: «No m'imagín la Junta d'Andalusia promocionant amb doblers de tots els andalusos els foguerons de Sant Antoni o el Dijous Bo». D'aquesta manera, Sastre denuncià que existeix «un clar favoritisme de les institucions» i que la Casa d'Andalusia a Balears «mai no ha promogut un curset de català».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.