algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'Ajuntament de Palma vol crear habitatges socials a terreny rústic

Es facilitarien pisos a un preu més assequible als joves i desfavorits


La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Palma està cercant una solució per a l'accés a l'habitatge dels col·lectius més desfavorits de la ciutat, com són els joves i les persones que a causa dels seus escassos ingressos es troben al llindar de l'exclusió social. Una de les principals opcions que maneja Cort és aconseguir l'autorització del Consell per destinar sòl rústic, que és molt més assequible que l'urbà, a la construcció d'Habitatges de Protecció Oficial (HPO).

En aquest sentit, el regidor responsable de l'àrea, José Manuel Sierra, indicà que al proper ple el seu grup municipal presentarà una proposició per instar el Govern balear i el Consell de Mallorca a fer els tràmits jurídics i urbanístics necessaris per possibilitar la conversió d'aquest terreny rústic a sòl edificable d'ús social. Així mateix, el Consistori demanarà a l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) poder participar en el concurs per a l'adquisició d'aquest tipus de sòl i també de terrenys urbans, que segons Sierra serien sempre «connectats a nuclis urbans ja existents, per aprofitar la dotació de serveis i també per evitar la creació de nous nuclis poblacionals aïllats».

El tipus ideal de terreny, segons l'Ajuntament, seria aquell que no tingués ús agrícola, que es trobàs en un estat gairebé d'abandó. En aquests solars es construiria un nombre limitat d'HPO per evitar la creació de guetos amb gent de pocs recursos, i es vetlaria en tot moment perquè el resultat de les promocions fos atractiu i ben adequat a l'entorn.

La Regidoria de l'Habitatge té prevista la creació per a aquesta legislatura de 1.254 habitatges de tipus social, segons estableix el Pla municipal de l'habitatge, encara que Sierra incidí que «ens agradaria que poguessin ser moltes més a fi de donar solució a aquest problema, que en alguns casos és molt greu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.