muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
13°

El Govern autoritza Sorea a extreure fins a 600 mil m3 d'aigua de sa Marineta

El PSOE sospita que el permís del Govern pot ocultar una «operació especulativa»

59228
L'Ajuntament té autorització de Medi Ambient per a tres pous a sa Teulada.

E.B.Sta. Margalida.
La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear ha autoritzat l'empresa concessionària de l'aigua de Can Picafort, Sorea SA, a explotar sis pous a la finca de sa Marina Gran, a Santa Margalida, amb un cabal de 600 mil metres cúbics anuals. Mentrestant, es continua tramitant la sol·licitud municipal per aprofitar tres pous públics a la mateixa zona, una petició iniciada molt abans.

El PSOE de Santa Margalida denuncia que «tant la Conselleria de Medi Ambient com l'equip de govern municipal beneficien els interessos d'una empresa privada, en lloc de mirar per l'interès general dels ciutadans».

Segons el PSOE, l'autorització de Medi Ambient és «contradictòria» a més amb la política d'aigües anunciada des de l'Executiu: «Fins ara les declaracions de Jaume Font sempre havien parlat de deixar descansar l'aqüífer de sa Marina i, de fet, aquest era un dels arguments per a la dessaladora. De la mateixa manera, això autoritza un cabal de 600.000 metres cúbics anuals.

El principal partit de l'oposició municipal denuncia també que la societat Sorea no està legitimada per explotar l'aqüífer perquè no te la concessió de l'aigua a dalt del municipi, és a dir la gestió dels pous, els dipòsits municipals i la xarxa de canonades que uneix ambdues instal·lacions.

Els socialistes al·legaran contra l'expedient tramitat pel Govern, ben igual que en ocasions anteriors i per causes també relacionades amb l'explotació de l'aigua al municipi. Així, no descarten presentar un recurs contra la decisió de l'Executiu.

El portaveu del PSOE de Santa Margalida, Miquel Cifre, sospita ara que «l'autorització podria anar unida a una operació especulativa que implicaria renovar a l'empresa la concessió, que caduca el 2009, per 50 anys, a canvi de cedir els cinc pous que ara permet el Govern».

Fonts de l'àrea de Medi Ambient indicaren ahir a Diari de Balears que l'expedient que ara conclou es va iniciar durant la legislatura passada i compleix tots els tràmits prevists per la Llei. Per aquest motiu -afirmen des de la Conselleria- té tots els informes tècnics a favor. A l'hora d'atorgar la concessió, l'organisme autonòmic es basa, entre altres informes, en un de suposadament emès l'Ajuntament de Santa Margalida si bé el batle d'aquesta localitat, Antoni del Olmo, negava ahir el contingut de l'estudi esmentat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.