nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Neix el Consorci per recuperar la fauna silvestre de les Balears

El Govern donarà 120.000 euros anuals a la Fundació Natura Parc

E. DÀVILA.Sta. Eugènia.
El conseller de Medi Ambient, Jaume Font i el president de la Fundació Natura Parc, Antoni Mas, presentaren ahir a les instal·lacions de la Fundació el nou Consorci per a la Recuperació de la Fauna Silvestre de les Illes Balears.

La finalitat d'aquest nou organisme, la gerència del qual serà a càrrec de Lluís Parpal, és la recuperació d'exemplars ferits de la fauna silvestre; la captura o la recollida d'animals de fauna exòtica i la cria en captivitat d'espècies salvatges. L'educació ambiental per a escolars jugarà també un paper primordial en la tasca del Consorci acabat de crear.

Les dependències on es duran a terme aquestes activitats de recuperació són devora del Natura Parc. Fins ara aquesta tasca l'anava realitzant de manera altruista l'equip humà i tècnic del centre de recuperació de la Fundació, els quals han aconseguit que de 200 animals recollits el 2001 es passàs a un total de 1.615 l'any 2003.

Aquest increment d'entrada d'animals ha implicat, en efecte, «vertaders esforços no tan sols econòmics, sinó també humans i tècnics a la Fundació», assegurava ahir Antoni Mas. «Ara, gràcies a l'ajuda de la Conselleria amb la creació d'aquest Consorci, podrem consolidar la nostra feina i assegurar-nos un futur», conclogué.

En aquest sentit, el conseller Font assenyalà que des de la seva àrea s'aportaran en principi 120.000 euros anuals. De la mateixa manera, insistí en la necessitat que la Conselleria participi en aquesta activitat, «perquè és competència nostra».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.