algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

L'informe de la UGT manté que Majorica encara guanya doblers

Segons el sindicat falta decisió a l'hora d'abastar nous mercats

L'informe econòmic presentat per UGT sobre el pla de Viabilitat de Majorica conclou que l'empresa no té pèrdues importants i que la seva recuperació no s'ha de fer necessàriament a costa d'una reducció d'empleats. El document mostra clarament que les causes de la crisi a Majorica es basen en la situació financera de manca d'inversió que ha estat patint l'empresa des de 1998 com a conseqüència del procés de fusió per absorció de les filials de Majorica SA; que endeutà de manera seriosa l'empresa perlera.

Segons el pla de Viabilitat lliurat per Majorica, les causes que han motivat el descens de vendes ha estat per la manca de modernitat en les tendències de moda de joieria, l'excessiva dependència del sector turístic, la competència de mercat i les deficiències dels canals de distribució. Així, segons l'empresa, per guanyar i recuperar competitivitat s'han de reduir els costs de producció a través de la reducció de costs salarials, dissenyar noves polítiques comercials i de distribució de producte i la realització de noves inversions més productives.

L'informe econòmic afirma que el pla de Viabilitat no presenta l'estat patrimonial actual de la companyia, i que cal destacar que des de la fusió de les filials amb l'empresa no s'han realitzat cap tipus d'inversió productiva per millorar la productivitat a causa de la poca decisió inversora de l'empresa, que l'ha privada de recursos per al seu autofinançament. També es critica el no desenvolupament de cap tipus d'actuacions comercials, llevat d'un catàleg de joies l'any 2001 d'escàs èxit comercial, per millorar la situació de la companyia en el mercat.

Així mateix, al pla no consta cap previsió de les situacions patrimonials previstes per al futur, cosa que no permet conèixer exactament de quins recursos financers es disposarà per fer front al procés derivat a la suspensió de pagaments de l'any 2002.

D'aquesta manera, el pla tampoc no aclareix la destinació final de la fabricació de joies que segons la companyia es pretén suprimir. L'informe conclou que analitzats els comptes, la caiguda progressiva de les vendes des de 1998 ha coincidit amb una reducció permanent de personal. Així, es critica que Majorica només cerca reduir costs laborals enlloc de recuperar quotes de mercat, encara que es reconeix que l'empresa té capacitat per reconduir la situació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.