nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

La jutgessa condemna Matas «per pegar amb la raqueta els germans Heredia»

La magistrada també sanciona Onofre i Sergio per les agressions al periodista

98970
Un dels germans Heredia agredeix Pep Matas mentre l'altre es dirigeix cap a ell amb una raqueta d'esquaix a la mà.

E.L.V.Palma.
La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor condemna Pep Matas per dues faltes de lesions i altres dues més d'injúries als germans Onofre i Sergio Heredia Santiago. En la mateixa sentència aquests són condemnats, cada un per una falta de lesions contra el redactor en cap de successos d'Ultima Hora.

Segons assenyala la jutgessa «ha quedat provat que el dia 18 de març de 2004 van acudir al programa de televisió 'De Tot i Molt' el periodista José Matas i Sergio i Onofre Heredia Santiago convidats per l'anterior. En el desenvolupament del programa el periodista José Matas va insultar en diverses ocasions Sergio i Onofre. Onofre Heredia li llançà a José Matas un tassó d'aigua que no li arribà, trencant un quadre.

José Matas agafà una raqueta de davall la taula dirigint-se amb ella i colpejant Sergio i Onofre Heredia Santiago. Sergio i Onofre li llevaren la raqueta i el colpejaren amb ella, caient el periodista José Matas al terra i sent colpejat per ambdós. José Matas sofrí lesions que tardaren quinze dies a curar durant els quals estigué dos dies impedit i tretze parcialment per a les seves ocupacions habituals.

Onofre Heredia sofrí lesions que tardaren deu dies a guarir durant els quals estigué parcialment impedit per a les seves ocupacions habituals, i Sergio sofrí lesions que es torbaren quinze dies a guarir, durant els quals estigué parcialment impedit per a les seves ocupacions habituals».

La jutgessa afegeix que els fets provats tenen el seu suport en l'activitat provatòria en l'acte del judici, «que ha proporcionat a aquesta jutgessa la convicció necessària, en especial a les declaracions dels denunciants i denunciats; de l'existència d'uns informes de lesions del metge forense, i sobretot pel visionat del programa de televisió gravat, en el qual s'aprecien les expressions ofensives de Matas que es dirigiren reiteradament a Sergio i Onofre d'una forma insultant, com del posterior enfrontament que s'inicià quan Onofre Heredia llançà un tassó d'aigua a José Matas que no el va ferir, i aquest agafà una raqueta de tennis dirigint-se cap a Onofre i Sergio, produint-se entre ells un enfrontament del qual els tres resultaren amb les lesions descrites en els informes mèdics emesos».

«Així mateix -s'afegeix en la sentència- procedeix l'absolució de José Matas respecte a la falta d'injúries denunciada per la senyora Candelaria Santiago, per entendre que no existeix animus injuriandi respecte a la mateixa, sinó que la intenció ofensiva va dirigida cap als germans Heredia».

En la sentència, la jutgessa condemna Sergio Heredia per una falta de lesions a una pena d'un mes de multa amb una quota de tres E diaris, i que indemnitzi solidàriament amb Onofre Heredia José Matas amb 415E. A Onofre Heredia se'l condemna per una altra falta de lesions a una pena d'un mes de multa, a tres euros diaris, i a indemnitzar solidàriament amb Sergio José Matas amb la quantitat de 415E.

Per la seva part, Pep Matas és condemnat per dues faltes de lesions a dues penes d'un mes de multa amb una quota de tres euros diaris; per dues faltes d'injúries a una pena de deu dies de multa a tres euros diaris, i que indemnitzi Onofre amb 250 euros i Sergio amb 375. Els tres són condemnats a pagar les costes. Contra aquesta sentència es pot interposar recurs d'apel·lació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.