cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

Els pressuposts preveuen 194.000 euros per a les obres del centre

El ple extraordinari per aprovar els comptes se celebra avui vespre

L'Ajuntament de Vilafranca aprovarà anit els pressuposts corresponents al 2004. Amb un pressupost que superarà els 1.400.000 euros, el consistori vilafranquer afrontarà tota una sèrie d'inversions, algunes d'elles ja s'han començat, com la posada en marxa del Pla d'embelliment, dotat amb 194.000 euros i que afecta el centre històric de la Vila, la construcció d'un mur de contenció al carrer del Pou i els extres corresponents a l'obra executada l'any passat al Centre de Salut, amb la dotació d'aparcaments i de nous accessos al recinte.

En referència als projectes que s'executaran enguany, l'Ajuntament pretén asfaltar i dotar de serveis el carrer de l'Ermità Agustí i la instal·lació de plaques solars en els diferents vestidors del Poliesportiu Municipal. Així, el regidor d'Economia i Hisenda, Joan Barceló (PSM), afirmà que «Vilafranca és el sisè municipi de Mallorca que menys doblers recapta en tributs, ja que dels ingressos que rebem un 64% són d'operacions corrents i un 36% d'operacions de capital».

Barceló també criticà l'actual sistema de finançament de l'Estat «ja que rebem uns 277.000 euros de l'Estat i uns 121.000 euros es retornen a través de l'IVA i uns 68.000 també es retornen en concepte del pagament a la Seguretat Social». Davant aquestes importants devolucions al Govern central, l'aportació de l'Estat a Vilafranca només representa uns 90.000 euros, circumstància que ha fet plantejar al govern nacionalista del PSM la creació d'una empresa pública de serveis generals per tal de poder retenir l'IVA.

D'altra banda, el regidor d'Economia i Hisenda Joan Barceló també apostà clarament per un nou sistema de finançament estatal on les administracions públiques restin exemptes del pagament de l'IVA. «És ben hora que es deixin d'ofegar econòmicament els ajuntaments», finalitzà Barceló.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.