nubes dispersas
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
13°

El jutge admet a tràmit la querella de CCOO contra cinc càrrecs de Cort

La denúncia implica dos polítics i tres funcionaris municipals


El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 7 de Palma signà ahir l'admissió a tràmit de la querella presentada pel sindicat Comissions Obreres (CCOO) contra la regidora de Seguretat Ciutadana, Mayte Jiménez; el tinent de batle d'Hisenda, Pressuposts i Funció Pública, Pedro Àlvarez; el secretari general de l'Ajuntament de Palma, Agustí Estela; l'interventor, José Manila, i el tresorer de la Corporació municipal, Jaume Mulet.

Segons les fonts judicials consultades, aquesta denúncia del sindicat es fonamenta sobre la gestió de les «gratificacions extraordinàries» que ha realitzat el Consistori en els darrers anys i que, segons el parer dels querellants, constitueixen una presumpta «malversació de cabals públics».

Fonts jurídiques consultades apunten que crida molt l'atenció que a la demanda no hi figuri la persona que ordena les despeses i pagaments, ja sigui a través d'acords plenaris, comissions de govern o decrets de batlia, i que no és altre que l'expresident de la corporació, Joan Fageda. La condició de senador i aforat de Fageda explicaria la seva absència, fins a cert punt sorprenent, en la querella, que hauria anat a parar al Tribunal Suprem.

El magistrat instructor ha admès a tràmit aquesta denúncia amb la finalitat d'aclarir qualsevol mena d'ombra que hi pogués haver sobre aquesta qüestió, i per aquest mateix motiu citarà a declarar tots els querellats a principis de juny. Les següents passes que s'hauran de seguir en el procés aniran encaminades a determinar si s'han comès irregularitats o si, per contra, s'ha obrat conforme a la llei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.