nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El PP vol que la insularitat sigui cabdal en la planificació sanitària

Pastor estableix a Palma les línies d'oposició en aquesta matèria

C. ROIG.Palma.
El PP sol·licitarà al Govern central un model de planificació dels recursos que consideri la insularitat, la dependència, l'envelliment poblacional i les característiques pròpies de les CA, com a eixos fonamentals. Així ho assegurà ahir la coordinadora de Participació i Acció Sectorial, Ana Pastor, en la presentació del decàleg que regirà les línies d'actuació en matèria sanitària del seu partit, ara des de l'oposició.

En aquest sentit, la consellera de Salut i Consum del Govern balear, Aina Castillo, aprofità per destacar la importància del reconeixement de la insularitat i del Règim Especial Balear (REB), que permetrà un major finançament en matèria sanitària. Aquestes consideracions se sumarien als avantages dels quals han de disposar les Balears com a zona estratègica sanitària, qualificació que ja tenen per llei i que ara el nou Govern central haurà de desplegar.

L'anomenat Decàleg de Mallorca va ser elaborat i ratificat pels consellers de Salut de les diferents comunitats autònomes on governa el Partit Popular -Castella i Lleó, Madrid, Galícia, la Rioja, Múrcia, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears, a més de la representació de Navarra i de Ceuta- i guiarà allò que Pastor anomenà una oposició «lleial a les institucions» i basada en el «consens».

La declaració rubricada ahir declara la salut del ciutadà com a «pilar bàsic» de cohesió social. A més, el document proposa la defensa del sistema estatal de salut que ha incrementat els seus recursos «més d'un 65% durant els darrers vuit anys» i que, segons l'exministra de Sanitat, «és considerat un dels cinc millors del món».

La coordinadora de Participació del PP elogià la creació «d'un marc jurídic estable» que ha possibilitat que no hi hagi «ciutadans de primera i de segona, ni comunitats de primera i de segona». A més, en opinió de Pastor, ha dotat tots els ciutadans dels mateixos drets davant la Sanitat.

Així mateix assegurà que en el PP «tenim una política sanitària clara i definida», basada en la «solidaritat interterritorial, l'equitat, la humanització de l'assistència i la 'desburocratització'». Pastor subratllà com un dels punts de cohesió bàsics la targeta sanitària única, «que permetrà als ciutadans moure's per tot el territori amb els mateixos drets» i la recepta electrònica per agilitzar l'accés als medicaments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.