lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

El Govern estudiarà alternatives a l'accés del gasoducte pes Carnatge

Garanteix que es farà amb el mínim impacte i la màxima seguretat

El Govern balear es va mostrar obert ahir a analitzar qualsevol alternativa d'entrada del gasoducte sempre que compleixi les condicions ambientals i de viabilitat tècnica i de seguretat. El GOB i diverses plataformes ciutadanes han proposat el dic de l'Oest com a alternativa més econòmica, segura, viable tècnicament i menys impactant a l'única proposta d'entrada de la conducció energètica per Sant Joan de Déu.

La Conselleria de Comerç, Indústria i Energia va deixar clar que no autoritzarà cap projecte que no compleixi tres criteris «bàsics i irrenunciables»: mínim impacte ambiental, viabilitat tècnica i màximes garanties de seguretat en la totalitat del traçat d'aquesta infraestructura.

El Govern va indicar que la proposta inicial presenta l'antiga central de Sant Joan de Déu com el punt d'entrada més adient per la conjunció d'una sèrie de factors, entre els quals destaca la seva proximitat al primer punt de destinació -Cas Tresorer- i, en conseqüència, la seva longitud menor que a altres àrees, el fet que no es faci necessària la construcció de cap instal·lació a la costa i que es tracta d'una zona d'entrada lineal.

Segons Energia, la proposta preveu que la totalitat del tram terrestre, que serà soterrat, transcorri majoritàriament per zones de domini públic i no travessi cap nucli urbà o de població. No obstant això, la Conselleria reiterà la seva voluntat de consensuar la planificació energètica i es mostrà oberta a analitzar altres alternatives.

Per la seva banda, el PSM va exigir ahir al Govern balear la modificació del Pla director sectorial energètic a fi de canviar la ubicació inicialment prevista per a l'arribada del gasoducte i proposen que el Consell no permeti, a través del Pla territorial, l'entrada de la conducció pes Carnatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.