nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Judici a un metge acusat d'abusos sexuals a una pacient a la Vileta

Els fets passaren el 2002 i inclouen «tocaments» en pits, glutis i genitals

E.L.P.Palma.
«El meu judici no ha començat avui sinó fa dos anys quan un comentari hipotecà la meva carrera professional i dotze anys d'estudis». Amb aquesta frase finalitzà ahir als jutjats de Palma el judici a A.S.A., un metge acusat d'abusar sexualment d'una pacient el 19 de juny de 2002 al Centre de Salut de Son Serra de la Vileta, a Palma.

Els fets ocorregueren durant la visita d'una pacient que sol·licitava una baixa laboral per ansietat i estrès. La pacient comentà que se sentia «inflada» en braços i cames. Segons la denunciant, l'acusat inicià una revisió rutinària. El doctor demanà la víctima que es pujàs la falda, i continuà amb l'exploració fins arribar als engonals on, segons la versió de l'acusada, començà a acaronar-la. Tot seguit li demanà que es llevàs el sostenidor per explorar-li els pits, i li tocà i pessigà els mugrons en diverses ocasions. La revisió continuà amb tocaments als glutis i fins i tot al clítoris.

Després de la revisió, l'acusat descobrí algunes parts del seu cos com els braços i el pit amb la intenció de comparar la seva anatomia amb la de la pacient, arribant a baixar-se els pantalons fins als genolls.

Segons l'acusat, els tocaments foren normals i es realitzaren per períodes màxims de 2-3 segons amb els dits índex i polze. Pel que fa a la comparació anatòmica, el metge reconegué que es produí, encara que el seu objectiu era únicament «motivar» la pacient per realitzar canvis en la seva dieta i que, «sota cap circumstància», es baixà els calçons.

El fiscal i l'acusació particular han sol·licitat al jutge una sentència condemnatòria, mentre que l'advocat defensor demanà la lliure absolució. Segons aquest, els fets no «tenen suport objectiu». A més, criticà l'acusacció per no proposar proves pericials per valorar el testimoni.

Entre els motius que al·legà per sol·licitar l'absolució, figura que la denunciant no reaccionàs davant dels tocaments. En aquest sentit, el Ministeri Fiscal recordà que «no es pot determinar la credibilitat d'un testimoni en funció de les seves reaccions», ja que aquestes són «imprevisibles» en situacions extremes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.