muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

Fortes crítiques per l'impacte del projecte de Costes d'estabilització del talús del Port

La Valldemossa que Volem i Unió Mallorquina denuncien l'actuació desmesurada

63886
Els membres de La Valldemossa que Volem consideren que l'actuació prevista és exagerada.
El projecte de Costes de posar una xarxa metàl·lica als talussos del port de Valldemossa no té l'aprovació dels grups de l'oposició, perquè consideren que tindrà un impacte important al nucli costaner.

La Valldemossa que Volem i Unió Mallorquina, formacions en l'oposició a la Sala, denuncien les repercussions del projecte de la Direcció General de Costes, que preveu la instal·lació d'una xarxa metàl·lica als desnivells del Port. El pla es troba en exposició pública des del 24 de març passat fins al 19 d'abril i ambdós grups hi han presentat al·legacions, arran de la «desmesurada i cara» actuació prevista per Costes.

L'agrupació d'electors La Valldemossa que Volem ha criticat amb duresa davant aquest diari l'impacte paisatgístic del projecte, que no queda prou justificat. Jaume Vila, Martí Àvila, Miquela Font i Antoni Colom explicaven ahir que, en primer lloc, «no hi ha una demanda generalitzada dels veïns del Port perquè es dugui a terme una intervenció tan espectacular; aquesta justificació que consta en el projecte no té base perquè no es correspon amb la realitat», indicaren.

Segons el seu parer, no existeix la presumpta amenaça esgrimida en l'estudi per intervenir al pendent sud-oest, on hi ha diversos habitatges damunt el talús. «Hi pot haver el mateix perill en aquesta zona com a sa Marina, on els banyistes van durant l'estiu. Tanmateix, en aquest darrer cas no es fa res. No s'explica que si hi ha un risc tan imminent que les cases es moguin o caiguin, l'única actuació projectada sigui posar-hi una malla», subratllen en les al·legacions.

La Valldemossa que Volem demana que es torni a analitzar «amb un estudi geològic seriós» si de ver hi ha perill de despreniments cap al carrer de Ponent. També exigeixen una anàlisi d'impacte ambiental en relació amb el projecte ara en exposició pública. «L'encant del port és que no està 'artificialitzat'. Aquesta actuació suposa llevar valor a la zona per una mania que no respon a cap necessitat», argumenten.

Per la seva banda Unió Mallorquina (UM), en l'oposició a la Sala de Valldemossa, defensa la intervenció prevista davall les cases, però denuncia la implantació d'uns 2.500 metres quadrats de ciment formigó en una part «on no és gens necessari: això causarà un gran impacte mediambiental, molt negatiu».

UM proposa paralitzar aquestes feines i crear una comissió conjunta. De fet, el novembre del 2002 quan es proposà l'execució d'aquest projecte hi hagué un acord en ple per constituir una comissió integrada per tècnics del Govern i del Consistori. UM critica també que, mitja hora abans del ple del pròxim dia 20, tècnics de Costes vulguin acudir a Valldemossa per presentar el pla, un dia després de finalitzar el termini per presentar-hi al·legacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.