algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Recollida de firmes a Peguera per demanar la retirada de dues antenes de telefonia mòbil


Veïns de Peguera han iniciat una recollida de firmes per sol·licitar a l'Ajuntament de Calvià que es retirin dues antenes de telefonia mòbil ubicades al nucli. Aquesta mesura s'ha adoptat a causa de l'alarma social que ha generat l'augment de casos de càncer a la zona. En els darrers tres anys, segons els veïns, s'han comptabilitzat 25 casos de càncer. Joan Feliu, president de l'Associació de Comerciants de Peguera i també farmacèutic de la població, ha explicat que ja s'han recollit unes 200 firmes per sol·licitar la retirada de les antenes.

En concret, aquestes es troben ubicades una damunt l'edifici Rocasol al carrer Galatzó, i l'altra, a l'hotel Sunna del carrer Gabines. Segons Feliu, dels 25 casos de càncer detectats molts tenen les causes en altres factors que res tenen a veure amb les antenes, encara que reconeix que hi ha hagut una sèrie de tumors cerebrals i de leucèmia infantil que han provocat l'alarma. Per això, s'han decidit pressionar les autoritats perquè plantegin la retirada dels aparells.

Per la seva part, fonts de l'Ajuntament han confirmat que els veïns de Peguera ja havien fet arribar la seva inquietud a Isidre Cañellas, primer tinent de batle de Calvià i delegat de Peguera. El primer que ha fet Cañellas és confirmar que les antenes tenen la preceptiva llicència i s'ha posat en contacte amb el Govern perquè mesurin la intensitat de radiació electromagnètica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.