algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Una empresa intentà fer-se amb el domini web de la Banca March

Establerta a Mallorca, acull diverses planes de contingut gonella

Digigrup, una empresa establerta a Palma, registrà el domini www.bancamarch.com i intentà que l'entitat li pagàs una quantitat considerable per obtenir-ne els drets d'ús. Banca March, lluny de cedir a allò que considerava un xantatge, dugué el cas davant el Centre de Mediació i Arbitratge de l'Organització Mundial de la Propietat intel·lectual -OMPI- i el guanyà.

Hi ha la circumstància que Digigrup té registrat el dominis de diverses planes web d'organitzacions «gonelles», com ara www.sa-fuya.com, del Centro Cultural Mallorqui, de Jaume Martorell, o www.ciutatdemallorca.com. Així mateix registrà el domini de l'Academi de sa Llengo Balea (www.es-bolleti.com), presidida per Joan Vanrell. De manera curiosa, també presta serveis d'allotjament a Afedeco, la patronal dirigida per Pau Garrido.

La Banca March no era l'únic objectiu de Digigrup, que registrà dominis com trablisa.com o caprabo.com, que han estat recuperats pels seus propietaris.

Aquesta «conducta d'acaparament» va ser decisiva per demostrar la «mala fe» de Digigrup davant del Centre de Mediació i Arbitratge de l'OMPI. De fet, ni Digigrup ni els seus representants no hi comparegueren.

Així mateix, l'OMPI tingué en compte que Digigrup dificultava «la identificació del titular del domini, pel fet d'emprar una denominació que no correspon ni a cap nom personal ni a cap de societari, com també l'assenyalament d'un apartat de correus com a tot domicili social».

L'OMPI va considerar «la notarietat en tot Espanya de la denominació Banca March, però sobretot a les Illes Balears, on tenen seu tant el demandant com la demandada». Així, no es podia entendre «que l'adopció del domini fos fortuïta, casual o no intencionada».

En relació amb l'ús de la marca, també es va concloure que «hi havia mala fe, ja que en el moment d'accedir a la plana es redirecciona cap a un altre lloc de la xarxa».

L'OMPI, doncs, declarà «provada la falta d'interès legítim per al registre del domini bancamarch.com per part de la demandada i també que aquest domini s'ha registrat i usat amb mala fe».

Des d'una de les web difoses per Digigrup, www.sa-fuya.com, s'han celebrat atemptats comesos contra la seu del PSM i s'ha insultat greument la memòria de l'anterior bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.