algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

L'ajornament de les proves de català no afectarà la convocatòria d'oposicions

Un decret permet a Interior acreditar els nivells lingüístics en els exàmens d'accés

103492
El Govern balear preveu convocar aquest mes o el proper oposicions per accedir a l'Administració.

Un decret aprovat pel Govern balear permet a la Conselleria d'Interior certificar els nivells de català dels aspirants en les proves per accedir a la Funció Pública. D'aquesta manera, l'ajornament indefinit de les proves de català que la Junta Avaluadora (JAC) havia d'efectuar aquest juny no afectarà les ofertes públiques d'ocupació que la Comunitat Autònoma té previst portar a terme aquest any.

Així ho va confirmar el conseller d'Interior, José María Rodríguez, qui va deixar clar que un decret aprovat el passat setembre permetrà que l'ajornament de les proves de català «no afectin aquells que aspiren a accedir a la funció pública». Segons el responsable autonòmic, a partir de l'aplicació d'aquesta norma les persones sense títol de la JAC podran fer una prova prèvia a les oposicions per acreditar el seu nivell lingüístic i, si la superen, podran concórrer als exàmens igual que els aspirants que acreditin el nivell de català exigit.

La Conselleria d'Educació i Cultura va decidir a principis de setmana ajornar les proves de català que la JAC havia d'efectuar aquest juny per les «dificultats operatives» que provocà l'aprovat general concedit pels examinadors de Palma el passat gener. La decisió podria afectar unes 6.000 persones interessades en poder certificar el seu nivell de català però no hauria de tenir cap repercussió en les ofertes públiques d'ocupació.

La Conselleria d'Interior convocarà a finals d'aquest mes o a principis de maig les oposicions per ocupar un nombre de places de funcionaris de l'Administració autonòmica encara per determinar. Aquesta seria la primera oferta pública d'cupació genèrica que fa el Govern del PP durant l'actual legislatura.

Es preveu que la propera setmana es concretin les places a cobrir a través de les proves que es podrien realitzar entre els mesos de juliol i setembre. Segons Interior, l'oferta pública de places serà d'una magnitud important i afectarà diversos nivells laborals de l'Administració pública.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.