cielo claro
  • Màx: 35°
  • Mín: 27°
34°

UGT: «L'acomiadament col·lectiu farà agreujar la crisi de Majorica»

Un informe demostra que el pla només respon a fins especulatius

L'acomiadament massiu de 236 treballadors de la factoria de Majorica a Manacor proposat per l'empresa, mitjançant el pla de viabilitat, només agreujarà la crisi que el sector pateix.

«Les causes de la difícil situació de Majorica no són un simple desequilibri entre producció i vendes, sinó que provenen de l'enorme càrrega financera que ha hagut de suportar l'empresa des de l'any 1998 i per la passivitat suïcida dels successius gestors de l'entitat; aquests no han duit a terme inversions productives per resoldre el problema de la baixada de vendes».

Aquesta és una de les conclusions a les quals arriba un informe econòmic i jurídic encomanat pel sindicat UGT sobre el pla de viabilitat que la direcció de Majorica presentà el 24 de març passat. L'informe va més enllà i afirma que la companyia, a banda de fer una utilització «abusiva i fraudulenta» del procediment de regulació d'ocupació, només persegueix «amputar la producció» i, en definitiva, el trasllat de la producció de l'empresa a les fàbriques que el grup Saga té a la Xina i a Taiwan.

Tanmateix i segons el document d'UGT, els successius nous gestors "Alpha Investment, Line Invest XXI i Drasan Limited", tan sols «s'han centrat en l'objectiu especulatiu d'obtenir la màxima plusvàlua dels actius de l'empresa "marca, tecnologia per a les perles, expectatives urbanístiques i tenda».

Davant d'això, UGT i el comitè de joies insten la direcció a retirar l'expedient i el Govern, a rebutjar-lo. A partir d'aquí, s'haurien d'iniciar, sempre segons aquest sindicat, les negociacions amb la participació de l'Executiu. En qualsevol cas, s'hauria de vetlar pel manteniment de la producció a Manacor, limitar tant com sigui possible la reducció de personal, assegurar les inversions productives necessàries per recuperar la quota de mercat i negociar subvencions públiques que donin suport a la implementació d'un pla consensuat.

De l'informe econòmic derivat del pla de viabilitat, se'n desprèn que els cash flow econòmics previts per als anys 2004, 2005 i 2006, «no bastaran per afrontar les obligacions derivades del procediment de suspensió de pagaments, ni tampoc per cobrir l'import de les indemnitzacions per acomiadament previstes i que pugen a 4.600.000E».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.