cielo claro
  • Màx: 19.9°
  • Mín: 9.02°
19°

Salut signa un conveni amb les mútues per agilitar l'assistència per incapacitat laboral temporal

L'acord facilitarà que les baixes no s'allarguin

La Conselleria de Salut i Consum signà ahir un acord amb l'Associació de Mútues d'Accidents de Treball i Accidents Laborals de la Seguretat Social per tal d'agilitar l'assistència sanitària de les persones que es troben de baixa laboral.

La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, destacà que l'objectiu prioritari és que els empleats que estan de baixa puguin rebre atenció sanitària el més aviat possible i que d'aquesta manera no s'allarguin les baixes laborals de manera innecessària.

Un dels punts que recull el conveni per agilitar aquesta assistència és que les mútues podran realitzar proves diagnòstiques, així, aquests malalts s'estalviaran les llistes d'espera que allarguen el procés d'alta. A més, l'Ib-salut podrà demanar a les mútues la realització de tractaments mèdics i rehabilitadors o intervencions quirúrgiques.

Aquest acord, pioner a tot l'Estat Espanyol, també suposarà, segons explicà Castillo, l'inici d'un programa de formació continuada dels professionals de la sanitat, i «això tindrà els seus efectes en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans».

El director general de Planificació i Finançament, Josep Corcoll, va remarcar aquest aspecte del conveni i destacà que a més d'agilitar els serveis clínics i assistencials, l'acord incidirà en la sostenibilitat del sistema sanitari.

L'acord que subscrigueren Muúua Balear, Mútua Intercomarcal, Universal, Fraternidad, Fimac i Cyclops també permetrà que els facultatius de les mútues puguin demanar informació clínica dels processos d'incapacitat laboral. A més comportarà un major control de les pròrrogues i l'optimització del sistema informàtic de l'Ib-salut.

La situació d'incapacitat temporal té, segons explicaren, una important incidència dins del cost de la Seguretat Social, tant pel cost sanitari que genera com per la prestació econòmica que se'n deriva. Actualment són les mútues les que gestionen les prestacions clíniques i la prestació econòmica d'incapacitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.