cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

Rotger lamenta les «filtracions» sobre reunions internes del PP

Afirma que al partit hi gent que opina com ell sobre la guerra d'Iraq

El president del PP de Mallorca, Pere Rotger, llevà importància a les dissensions internes que sorgiren dimarts passat en el si del grup parlamentari popular. Alguns diputats de la cambra li recriminaren les seves recents manifestacions sobre diferents qüestions d'actualitat. Rotger ha deixat clar que no comparteix la posició oficial del seu partit sobre la particiació espanyola a la guerra d'Iraq i que tampoc combrega amb la política lingüística del Govern de Jaume Matas. A més, assegura que hi ha altres dirigents del PP que comparteixen aquests comentaris.

Malgrat la seva actitud conciliadora i discreta en relació a les crítiques que va rebre per part d'alguns companys -com per exemple Jaume Font- el president del Parlament lamenta que es produeixin filtracions de les reunions internes que mantenen els populars. «Les discrepàncies són mormals en una organització i no tenen més importància, però el que no trob coherent és que se cerqui la unitat del partit i després es filtrin certes converses», afirmà.

La polèmica s'inicià en un cònclave previ al ple del Parlament i es mantingué durant la sessió, en què es produí una discussió entre el portaveu popular, Joan Huguet, i el mateix Rotger a l'hora d'interpretar el reglament. El cert és que ahir Joan Huguet no va acudir a la reunió de la junta de portaveus del Parlament, que havia de fixar l'ordre del dia del ple que es farà d'aquí a dues setmanes. El portaveu adjunt, Gaspar Oliver, no va poder determinar les causes de l'absència d'Huguet.

Sí que es va poder veure sortint de la reunió la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, qui minuts abans havia excusat la seva absència a una comissió parlamentària. Estaràs conversà en to distès amb Rotger. D'altra banda, el secretari general del PP a Balears, José María Rodríguez, afirmà que les crítiques a Rotger no tindran cap repercussió. A més, defensà que els òrgans establerts de l'organització puguin debatre obertament els diferents posicionaments sobre qüestions diverses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.