algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Més del 12% d'estudiants troben una feina a través de la Universitat

Dels 463 alumnes de pràctiques, 34 són contractats per l'empresa

Més de 50 dels 453 estudiants i llicenciats universitaris que han passat pel Departament d'Orientació i Inserció Professional (DOIP) de la Fundació Universitat Empresa han trobat feina, fet que representa més del 12% de casos d'èxit d'aquest servei. Així ho explicà a Diari de Balears la responsable del DOIP, Maria del Mar Socies.

A més de la gestió d'ofertes de treball, el DOIP ofereix la possibilitat de fer pràctiques voluntàries a empreses i així posar en pràctica els coneixements teòrics adquirits a les aules. Concretament, dels 463 estudiants que han realitzat pràctiques en empreses, un 20% han estat contractats per la mateixa companyia i 11 han continuant ocupant aquest lloc de pràctiques durant el curs 2003-04.

Socies explicà que aquestes xifres són plenamet satisfactòries, ja que l'objectiu del DOIP és «fer de pont entre la Universitat i el món professional». Per això són diversos els serveis que ofereixen tant als estudiants que ja han superat el 50 crèdits o que ja han finalitzat la formació superior.

Des del 2002, el DOIP disposa d'un programa mitjançant el qual es gestionen beques a entitats públiques. El programa de Titulats Universitaris a l'Ocupació (TUO) proporciona estades d'entre sis mesos i un any en organismes públics. «Aquestes estades moltes vegades han fet veure en alguns indrets que la plaça que ocupava l'estudiant era necessària i s'ha creat com a lloc de feina», indica Socies. Durant el curs 2002-03 es gestionaren 46 beques d'aquest programa.

Altres serveis de què disposa el DOIP són les sessions d'orientació professional, a través de les quals els alumnes, de manera individualitzada, poden aprendre des de com elaborar un currículum a com comportar-se en una entrevista de feina.

Ara, per apropar aquest servei als joves, el DOIP participarà els pròxims 21 i 22 d'abril a la segona edició del Fòrum de l'Ocupació que organitza l'Institut Municipal de Formació Ocupacional i Feina (IMFOF), que s'ubicarà al passeig del Born de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.