lluvia ligera
  • Màx: 30°
  • Mín: 25°
30°

El comitè de joies de Majorica vol que es retiri el pla de viabilitat

UGT reclama al Govern que digui «fins on està disposat a arribar»

El comitè d'empresa dels treballadors de joies de Majorica ha remès un escrit a la direcció de la factoria en el qual sol·licita que es retiri el pla de viabilitat presentat, que inclou l'acomiadament de 235 treballadors. En el document enviat a la direcció de Majorica, el comitè d'empresa demana la retirada de l'expedient perquè, entre altres coses, el pla de viabilitat «no és altra cosa que una construcció teòrica realitzada sobre bases falses» que tenen com a única finalitat «servir de coartada tècnica als designis de la nova direcció».

En aquest sentit, el comitè apunta que els objectius de Drasan Limited són: «Perpetrar la deslocalització de la producció traslladant-la a fàbriques d'Àsia; aprofitar les expectatives urbanístiques que es deriven del desallotjament de la fàbrica de perles i propinar un cop definitiu a l'única oposició sindical (UGT) contrària i crítica desmantellant el centre de producció de joies».

El comitè reclama a més informació sobre Drasan Limited i el Grup Saga, com objectius i detalls de les empreses que té a Àsia i l'organigrama de Majorica des que Line Invest XXI n'adquirí el 50 per cent de les accions. Un dels motius pels quals precisament reclamen la retirada de l'expedient és que asseguren que Rafael Español incompleix els seus compromisos: no reduir la plantilla més d'un 40 per cent i mantenir la producció a Manacor.

D'altra banda, el representant sindical d'UGT, Guillem Vadell, insta el Govern balear que es posicioni i digui «fins on està disposat a arribar, quin sacrifici vol fer» per salvar Majorica. Vadell afegí, en referència a l'Executiu comandat per Jaume Matas, que «no només volen ser espectadors, ells sabran el que fan». Per Vadell, s'hauria de constituir una mesa de negociació en què hi fossin el Govern, els empresaris i els sindicats. «L'Executiu hauria de tutelar aquesta mesa i arribar a acords», puntualitzà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.