algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

La Sala fa campanya per implicar els veïns en el respecte al medi ambient

S'aconseguirà reduir un 10% la despesa en incineració per residus

L'Ajuntament de Son Servera posa en marxa una àmplia campanya mediambiental a través de la qual es persegueix reduir la inversió de 600.000 euros en incineració, recuperar la imatge del nucli costaner de Cala Millor i conscienciar joves i grans de la necessitat de reciclar per ser respectuosos amb el medi ambient. La campanya preveu dur a terme una sèrie d'actuacions que es posaran en marxa a mitjan mes d'abril. El nivell de residus ara per ara és bastant alarmant, segons comentà el batle de Son Servera, Damià Ripoll, que va explicar els detalls d'aquesta campanya.

Un dels projectes més ambiciosos del pla és el soterrament dels contenidors en els punts negres. «S'ha encarregat un estudi per saber el que hi haurà d'invertir la Sala. Això contribuirà a millorar l'estètica de Cala Millor, a millorar-ne la imatge de cara al turisme», comentà el batle de Son Servera, Damià Ripoll.

A partir del mes de maig l'Ajuntament impulsarà el servei de recollida selectiva domiciliària. Els veïns disposaran d'aquest servei un pic per setmana a Son Servera i tres a Cala Millor. La recollida es farà tant de cartró, plàstics, vidre i envasaments. El que es persegueix és que els ciutadans tinguin les màximes facilitats possibles a l'hora de reciclar. La recollida es fa extensiva als comerços i als hotels, que són els majors consumidors, sobretot de cartró.

«El que volem és reduir la incineració. Es generen moltíssimes tones de residus. A l'any ens costa 600.000 euros. Amb tota aquesta campanya podem reduir la despesa econòmica devers un 10% i d'aquesta manera estalviar al voltant de 70.000 euros, que podríem destinar a reciclatge».

Un altre dels punts importants és la campanya informativa que comença a mitjan mes d'abril. S'hi inverteixen 30.000 euros i es disposa d'una subvenció de la Fundació Biodiversitat. S'han fet milers d'adhesius, clauers, camisetes, vídeos, publicitat per a tanques i tríptics informatius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.