cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
28°

L'auditori previst a la falca verda estarà acabat a finals d'enguany

Es calcula que les feines s'iniciïn durant la segona quinzena d'abril

J.M.A. / M.A.Palma.
El tinent de batle d'Urbanisme de Cort, Javier Rodrigo de Santos, va donar a conèixer ahir que a final d'aquest mes estarà llest el primer dels equipaments prevists a la futura falca verda: l'auditori. En aquest espai s'hi duran a terme representacions d'obres de teatre, concerts i projeccions de pel·lícules. L'auditori serà un espai a l'aire lliure amb un amfiteatre per al públic i amb un escenari per a les representacions. Les obres de construcció duraran uns sis mesos.

La falca verda serà en definitiva un immens parc urbà ubicat als voltants de sa Feixina, amb una superfície total de 273.516 metres quadrats i que abastarà des dels voltants del passeig marítim fins a la via de cintura. En el PGOU del 1985 hi apareixia reflectida per primera vegada la idea de transformar la zona esmentada en un espai d'equipaments per a la ciutat.

A la falca verda s'hi han establert quatre espais per a les obres, en els quals s'intervindrà de manera successiva: la zona A (de 60.725 metres quadrats), la zona B (de 119.700 metres quadrats), la zona C (de 46.733 metres quadrats) i la D (de 46.358 metres quadrats).

Les àrees A, C i D seran d'actuació municipal, mentre que la zona B, que és aquella per on començaran les tasques, serà finançada pel Ministeri de Medi Ambient, que invertirà en cinc anys, de manera gradual, 15 milions d'euros. El cost total de la falca verda serà d'uns 87 milions d'euros.

Les tasques inicials de la falca verda començaran ja durant la segona quinzena del present mes d'abril, després de la Fira del Ram. Precisament, dimarts Rodrigo de Santos es reunirà amb una representació dels firaires per donar-los a conèixer de manera oficial que Cort ha adjudicat ja el primer tram de les obres, a l'esmentada àrea B, amb previsió que els treballs es perllonguin per un període de dos anys, fins el maig del 2006.

La zona B inclou més o menyes des des Fortí fins a la rotonda del cementeri municipal. Rodrigo de Santos va indicar que tot i el fet que la primavera del 2005 i del 2006 encara hi haurà obres a la zona, els firaires en tindran una part reservada, però diferent de la que estan ocupant aquestes setmanes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.