algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
21°

Els comerciants del Poble Espanyol acusen Domus de voler-los fer fora

Han rebut 17 ordres de desnonament i avisos per abandonar els locals

El president de l'Associació d'Artesans i Comerciants del Poble Espanyol de Palma, Marcel·lí Ripoll, acusà Domus de pressionar els empresaris amb «ordres de desnonament i amb requeriments notarials» perquè abandonin el recinte. Ripoll afirmà ahir dematí que l'empresa de capital britànic i propietària d'aquest espai, adquirit l'any passat a Sa Nostra per 6 milions d'euros, prepara «una important operació immobiliària» per transformar-lo en un centre d'oci.

«No ens pareix ni ètic ni moral allò que vol fer Domus amb tots nosaltres», assegurà el màxim representant dels comerciants del Poble Espanyol. Fins ahir, aquests professionals ja havien rebut 17 ordres de desnonament i algun avís «amenaçador» perquè se'n vagin dels locals que ocupen en aquestes instal·lacions, creades fa prop de quaranta anys.

Ripoll matisà que «sense nosaltres el recinte val 21 milions d'euros». Per aquest motiu «ens en volen fer fora a qualsevol preu», assegurà l'empresari, que comparegué davant els mitjans acompanyat pel vicepresident de l'associació, Jaume Mora i pel tresorer, Biel Campanet, a més de la vintena d'afectats per les «pressions» de Domus.

El president de l'Associació d'Artesans i Comerciants del Poble Esapnyol recordà que la propietat té l'obligació de renovar els contractes de lloguer per un termini màxim de 10 anys. Tot i que per ara «l'única cosa que ha fet ha estat fixar una entrada de 2,50 euros que hem de finançar nosaltres per aconseguir que els turistes -entre 60 i 80.000 cada any- visitin el recinte», afirmà Ripoll. Els artesans i els comerciants veuen amb incertesa el seu futur i asseguren que des de gener han perdut prop de 15.000 clients.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.