cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

El Govern coordinarà la visita a les Illes dels nins afectats per l'11-M

Més de 250 empreses s'han implicat en aquesta iniciativa ciutadana

El Govern balear, a través de la Conselleria de Presidència i Esports, coordinarà les vacances que gaudiran a les Illes els nins afectats per la massacre de l'11-M. La iniciativa sorgeix d'un grup de ciutadans «anònims» que decidiren aglutinar esforços i recursos del sector públic i privat per a aquesta causa solidària, i que ahir es reuniren amb la consellera Rosa Puig.

Encara estan per concretar molts d'aspectes relacionats amb la visita, com ara les dates i els llocs de les estades o el nombre d'al·lots que podran beneficiar-se del projecte. Però, de moment, ja és segur que més de 250 empreses i entitats de Balears s'hi han implicat i que Puig, per encàrrec del president de l'Executiu autonòmic, Jaume Matas, ja està en contacte amb l'Ajuntament de Madrid per determinar totes les qüestions que romanen a l'aire.

Ara, el Consistori de la capital d'Espanya i el grup de psicòlegs que atenen les víctimes de l'atemptat hauran de donar les directrius. En principi els nins passarien a l'arxipèlag entre dues i tres setmanes i, a part de descansar, està previst que realitzin diferents activitats de caire lúdic i cultural.

Després del contacte mantingut amb la consellera de Presidència el portaveu del grup de ciutadans que impulsa aquest gest solidari, Joan Santandreu, es mostrà satisfet i esperançat. «Agraïm la disponibilitat de la consellera en una actuació que s'inicià amb una recollida de firmes i que ara compta amb la col·laboració desinteressada de moltes empreses, entitats i particulars. Els illens hem demostrat el nostre esperit solidari i la resposta ha estat increïble», explicà un Joan Santandreu flanquejat per l'actor Joan Carles Bestard i un petit grup de ciutadans anònims.

El representant també va agrair la presència a la reunió d'ahir i el «cop de mà» que està donant la Fundació Reial Mallorca, amb el seu director Pau Nadal al capdavant, a totes les forces polítiques, i diverses personalitats del món de la cultura, i als empresaris que s'han adherit al pla de feina, entre els quals es troben hotelers de renom.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.