algo de nubes
  • Màx: 18.76°
  • Mín: 8.69°
18°

Joan Pol obté la plaça de cap de Servei d'Emergències a la seva direcció general

La nova àrea de la Conselleria d'Interior es creà en produir-se el canvi de Govern

El director general d'Emergències de la Conselleria d'Interior, Joan Pol, ha obtingut una plaça de cap servei en una àrea adscrita al seu departament. En el concurs de transllat 2004, Pol ha obtingut el lloc de cap del Servei d'Ordenació Emergències, que depèn directament de l'àrea que dirigeix. Segons les fonts consultades per Diari de Balears, Joan Pol s'assegura així un salari de 3.000 euros mensuals fins a la jubilació.

La plaça sortí a concurs en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de 18 de desembre de 2003. Els requisits per optar-hi eren a) la titulació d'enginyeria aeronàutica o naval o industrial, o la llicenciatura en ciències físiques o en dret; i b) ser tècnic superior de Policia o bomber i haver realitzat un curs específic de direcció d'emergències.

Aquest darrer requisit l'obté Pol gràcies a un curs que organitzà l'any passat, després del canvi de Govern, l'Institut Balear de Seguretat Pública, que depèn de la Conselleria d'Interior.

A les Balears, fins on ha pogut arribar aquest diari, una titulació similar tan sols ha estat expedida per la Fundació Universitat-Empresa, que exigia com a criteri d'admissió al curs ser doctor en medicina o diplomat en infermeria. Aquestes dues professions quedaren excloses en la convocatòria realitzada per la Conselleria d'Interior per cobrir la plaça de cap del Servei d'Ordenació d'Emergències.

El passat mes d'agost, Joan Pol explicà a Diari de Balears que, en constituir-se el Govern, Jaume Matas li telefonà per oferir-li que s'encarregàs de crear un nou departament, la Direcció General d'Emergències, àrea que no existia en l'organigrama precedent. De fet, en les primeres notícies que aparegueren sobre els nomenaments que realitzà el conseller d'Interior, José María Rodríguez, no apareixia la Direcció General d'Emergències.

Joan Pol, inspector de Policia, llicenciat en Dret i enginyeria industrial, va néixer a Muro l'any 1961. És president de la Junta Local del PP en aquest municipi, on fou també tinent de batle de l'Ajuntament. Desenvolupà la seva carrera professional com a Policia a Catalunya, a Euskadi i, posteriorment, a Palma. Ha estat director general de Joventut (1993) i director general d'Interior (1995).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.