nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Rajoy nomena Salom portaveu adjunta dels populars al Congrés

Estaràs també va ocupar aquest càrrec la passada legislatura

R. GALLEGO. Palam.
La mallorquina Maria Salom serà la portaveu adjunta del Grup Popular al Congrés dels Diputats. La cap de llista del PP balear a les darreres eleccions generals per les Illes assoleix d'aquesta manera un dels càrrecs més destacats en l'equip de Mariano Rajoy a la cambra baixa.

La decisió s'ha pres aquest matí a la seu del PP al carrer Génova de Madrid. Salom serà una de les cinc portaveus adjuntes del grup, juntament amb Ana Torme, Vicente Martínez Pujalte, Miguel Àngel Cortés i Jaime Ignacio del Burgo. El grup, a més d'estar presidit per Rajoy, comptarà amb el ministre de Treball en funcions, Eduardo Zaplana com a portaveu, i Jorge Fernández com a secretari general. La coordinadora de comissions serà Alicia Castro.

Es dóna la circumstància que durant bona part de la passada legislatura Rosa Estaràs, companya de files de Salom, va ocupar aquest mateix càrrec. Estaràs va deixar el Congrés al juny de 2003 per integrar-se al gabinet de Jaume Matas, com a vicepresidenta del Govern balear.

Salom, que coneixia la decisió del seu partit des del passat dimecres, es mostrà «agraïda i contenta» davant la nova i «importantíssima» responsabilitat que haurà de desnvolupar. La diputada electa, que avui mateix prendrà possessió del seu escó, assenyalà que el seu nomenament respon al fet que «la direcció nacional té molt en compta les Balears». A més, es referí a la capacitat d'influència del Partit Popular balear, encapçalat per Jaume Matas .

Salom, que ja té experiència com a portaveu de l'oposició al Parlament autonòmic, explicà que assumeix plenament el compromís que va agafar amb els electors durant la passada campanya electoral i que, per tant, defensarà des de la tribuna del Congrés els interessos de les Illes. Respecte a l'estil d'oposició que durà a terme el PP assegurà que «serà rigorosa i se cercarà el consens en els grans temes d'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.