algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Les empreses creades el 2002 hauran de pagar enguany l'IAE

La decisió afecta 3.337 societats de Balears i també professionals autònoms i artistes

69908
La majoria dels ciutadans que han anat a informar-se sobre l'IAE a l'Ajuntament de Palma ha preguntat sobre aquesta qüestió.


Les empreses, els professionals autònoms i els artistes hauran de pagar l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) corresponent a l'any 2002 als seus respectius ajuntaments, malgrat el fet que el Govern central anuncià en aquell moment que a partir de l'1 de gener del 2003 estarien exempts de fer-lo efectiu si el seu volum de facturació anual era inferior a un milió d'euros.

Això és motivat per l'aplicació de la Llei 51/2002 de reforma de les hisendes locals, que inclou en una de les seves disposicions addicionals una explicació detallada sobre aquest fet. Per beneficiar-se d'aquesta exempció, aquests grups econòmics tenien com a condició única haver ingressat una xifra inferior al milió d'euros durant l'any anterior a l'anunci.

Per això, totes les societats i professionals liberals que amb anterioritat al 2002 no haguessin iniciat la seva activitat, davant la impossibilitat de l'Administració de poder efectuar un càlcul objectiu sobre el volum de negoci, es veuran obligats ara a satisfer les quotes que Madrid havia anunciat que no havien d'afrontar sigui quin sigui el seu volum de negoci.

Aquest problema afecta a les Balears un total de 3.337 empreses, a més de tots els professionals autònoms i artistes no exempts per altres motius de pagar aquesta taxa municipal. A causa de la confusió generada per una redacció confusa del text legal, gairebé set de cada deu ciutadans que han acudit a dependències de l'Ajuntament de Palma per sol·licitar informació sobre l'IAE han plantejat preguntes sobre qui havia de fer efectiu l'impost que els reclamen.

En el cas concret de Cort, de moment es continua notificant per escrit als afectats que tenen l'obligació de satisfer aquesta quota amb advertiment sobre que ja és en fase executiva, atès que durant el període voluntari petits empresaris i autònoms donaren per entès que no havien de fer el pagament.

Alguns dels afectats han manifestat una certa decepció per aquest fet, i fins i tot n'hi ha que es consideren «enganyats» per les administracions. Malgrat tot, aquesta Llei preveu, de manera compensatòria, que «si l'activitat ha estat iniciada durant el 2002 el coeficient impositiu serà el menor dels permesos en tots els casos».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.