algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
17°

L'hospital Sant Joan de Déu ha operat 300 pacients de l'Ib-salut

La reforma del centre suposarà una inversió de 18 milions d'euros

L'Hospital de Sant Joan de Deu ha atès més de 300 pacients derivats pel Servei Balear de Salut, Ib-salut, a les unitats quirúrgiques específiques habilitades per la Conselleria amb l'objectiu de reduir les llistes d'espera. Aquest servei, que està en marxa a l'Hospital Sant Joan de Déu i el de la Creu Roja de Palma, pretén aconseguir que els malalts no esperin més de 20 dies des que van al centre de Salut fins que se sotmeten a l'operació.

Així ho anuncià el director gerent d'Ib-salut, Sergi Beltran, durant una visita a les instal·lacions hospitalàries que tingué lloc ahir. En aquesta mateixa visita, el superior provincial de l'Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu, Joaquin Erra, explicà que les reformes previstes per al centre sanitari permetran un increment del nombre de llits de 107 a 180, a més de l'augment de serveis complementaris.

El nou projecte, que suposarà una inversió per part de l'Ordre de 18 milions d'euros, preveu la construcció d'un nou bloc quirúrgic, l'ampliació de la planta baixa i la primera per dedicar-la a nous usos assistencials. A més, el projecte preveu la construcció d'un edifici annex de 8.000 metres quadrats.

La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, explicà que es troben en negociacions per garantir la viabilitat de la reforma. Així, l'oferta de serveis que farà l'hospital després de la reforma aniran encaminats a respondre les necessitats plantejades per la Conselleria.

Per una altra banda, durant la visita Castillo destacà «l'experiència i professionalitat del centre» i el «tracte proper i humà» i anuncià que per comptes de renovar els convenis que tenen Sant Joan de Déu i l'administració cada any, es farà un contracte per quatre. Així es vol «donar seguretat a l'hospital i als ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.