algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

El palau de congressos de Palma costarà de 30 a 42 milions d'euros

De Santos renuncia a fer el polígon que prometé als «rent a car»


El futur palau de congressos de Palma costarà entre 30 i 42 milions d'euros i s'ubicarà gairebé amb tota seguretat a la façana marítima de la ciutat, encara que de moment no han quedat descartades atres opcions, com és el cas del moll Vell, segons estimà ahir el director tècnic d'Urbanisme de l'Ajuntament, Bartomeu Abad.

Abad, que en un futur proper serà director general de l'Empresa Municipal d'Obres i Projectes Urbans (EMOPU), entitat que substituirà l'actual Societat Municipal d'Actuacions Urbanístiques (SMAU), xifrà d'aquesta manera el cost del projecte i l'obra d'aquesta infraestructura després de la reunió del Consell d'Administració de la SMAU.

El tinent de batle d'Urbanisme i Coordinació Municipal, Javier Rodrigo de Santos, afirmà que de moment no s'ha assegurat la ubicació d'aquest edifici perquè fins a la data es desconeixen les necessitats d'extensió que aquest tindrà.

Així mateix, apuntà que la nova societat municipal serà l'encarregada de dur a terme les obres importants de Palma i que entre les seves principals iniciatives es trobarà el projecte d'urbanització de la façana marítima, l'avanç del qual serà donat a conèixer a mitjan mes. En aquesta intervenció s'inclou també el palau de congressos.

De Santos recordà que pel gener s'acordà la creació d'un consorci entre Cort i la Conselleria de Turisme per a la construcció d'aquesta nova infraestructura, que serà finançada en principi per les dues institucions i sobre l'explotació de la qual de moment es desconeixen detalls, si bé apuntà que «podria ser explotat per una empresa privada per concessió per evitar que sigui deficitària».

El regidor anticipà que es farà un concurs d'idees a partir de maig i que, una vegada resolt, es licitaran les obres per a la ubicació que s'escollirà aquest mes. Així mateix, De Santos informà que Cort ha començat la demolició de les obres il·legals detectades a la fàbrica de cervesa del carrer Miquel Pellissa, a la Platja de Palma. El Consistori ha intervingut de forma subsidiària davant de la no actuació del propietari, que amb posterioritat haurà d'abonar el cost de l'actuació.

Cort ha decretat la prohibició d'ubicar a sòl rústic els 15.000 cotxes de lloguer l'arribada dels quals ha estat anunciada recentment. Rodrigo de Santos afirmà que ha donat instruccions a la Policia Local perquè vetli pel compliment d'aquesta ordre municipal, i anuncià que fa anques enrere en la creació d'un polígon de serveis per als «rent a car», malgrat haver-s'hi compromès, davant la manca d'acord entre les patronals del sector.

Ramon Reus, president d'AEVAB, considerà ahir que els responsables municipals han actuat en favor de la llei i que «de moment» no presentarà la querella que havia anunciat contra Cort.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.