nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
22°

La Conselleria tindrà un pes específic a l'hora de triar els directors de centre

Fiol presentà als docents les línies de desplegament de la LOCE per al curs que ve

El conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, presentà ahir als directors d'instituts un esborrany d'ordre mitjançant el qual es regula la selecció, nomenament i cessament dels òrgans de govern dels centres. Amb aquesta ordre, la Conselleria obtindrà un pes essencial en el procés de selecció.

Durant una reunió per explicar el desplegament de la Llei de qualitat de l'ensenyament (LOCE) a la nostra Comunitat, el conseller explicà als directors d'institut de secundària que el text contempla la creació de comissions de selecció per cada un dels centres. Aquests òrgans estaran formats per un representant del cos d'inspecció educativa proposat pel director general d'Administració i Inspecció Educativa; un representant de la Conselleria proposat per la direcció general de Personal Docent i un altre proposat per la direcció general de Planificació i Centres, que presidirà la comissió.

Per part dels centres docents, hi haurà un representant del claustre de professors escollit pel mateix, «a excepció del director, que no hi podrà participar», explica un directiu, «a partir d'ara se li lleva el dret a vot». A més a més, un representant dels pares i mares dels alumnes escollit d'entre els membres del consell escolar també hi serà present. La comissió tindrà com a secretari una persona seleccionada per la Direcció General d'Administració i Inspecció Educativa.

Aquesta elevada representació de la Conselleria dins el procés de triatge dels directors, que comptarà amb tres vots davant els dos de pares i mestres, és acollida amb certa reticència pels actuals directius, que recorden que «altres comunitats autònomes, d'altre signe polític, han contemplat una major presència del consell escolar, mentre que aquí s'han limitat a complir el 30 per cent de representació mínima que es preveu a la LOCE».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.