algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
15°

L'Executiu detecta un inici de la recuperació de l'economia balear

Flaquer diu que escolta tothom però «el PP té compromisos electorals»

El Govern va fer ahir una valoració oficial sobre els canvis polítics i econòmics que les Balears han viscut durant el 2003. El portaveu de l'Executiu, Joan Flaquer, després del Consell de Govern, va assenyalar que enguany «s'ha recuperat la confiança i el diàleg» i que «s'ha invertit la tendència econòmica que havíem patit durant els darrers dos anys». Flaquer va explicar que el 2003 ha estat un exercici «marcat per les eleccions del 25 de maig», en les quals el PP va obtenir la majoria absoluta. Tot seguit va lligar aquest fet amb la inversió de la tendència econòmica que va assegurar que no és totalment satisfactòria perquè «Balears encara no arriba a la mitjana espanyola (de creixement)». Per aquest motiu, el també conseller de Turisme afirma que des de l'Executiu «no som conformistes».

D'altra banda, Flaquer va subratllar també els èxits polítics del nou Govern, entre els quals va remarcar «l'estabilitat institucional, la qual ha donat multitud de fruits». En aquest sentit, va citar les paraules de la presidenta del Consell Insular de Mallorca (CIM) i d'Unió Mallorquina, socis del PP, durant el debat de política general de la institució illenca i va recordar que «en sis mesos s'ha fet més al Consell que en la passada legislatura». Aquesta actitud la va definir de «nova dinàmica».

Un altre dels èxits polítics que va remarcar és el de «la recuperació de la confiança i el diàleg, tant a nivell intern com a nivell extern. A l'àmbit intern, el diàleg amb els sectors socials i econòmics és un fet. En l' extern s'ha recuperat la relació entre el Govern de les Balears i el Govern espanyol» i va citar alguns acords.

Finalment, Flaquer troba que les plataformes ciutadanes han de ser escoltades però assegura que tant val l'opinió «dels que surten al carrer com dels que queden a ca seva» i va recordar que el 25 de maig els ciutadans es pronunciaren i «el PP ha de complir els compromisos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.