muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

Murgui prendrà possessió com a bisbe la segona quinzena de febrer

L'administrador diocesà, Andreu Genovart, es reuní amb ell a València

El nou bisbe de Mallorca, Jesús Murgui Soriano, prendrà possessió del seu càrrec, molt probablement, en la segona quinzena del mes de febrer. Així es va acordar ahir en la primera reunió que va mantenir Murgui amb l'encara administrador diocesà de l'Església de Mallorca, Andreu Genovart, qui es va desplaçar ahir fins a València. La data exacta es concretarà aquests dies després que s'hagi consultat la disponibilitat dels principals convidats, entre d'altres el nunci del Vaticà a l'Estat, Manoel Monteiro de Castro, qui podria presidir la cerimònia. Igualment, altres possibles convidats d'excepció que podrien venir per a l'ocasió serien el president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Antonio Rouco Varela; l'arquebisbe de València i metropolità de Mallorca, Agustí García de Castro, i altres arquebisbes i bisbes de la resta de l'Estat.

Precisament, sobre la cerimònia de la presa de possessió, segons va comunicar ahir Genovart, després de la reunió que va mantenir amb el nou bisbe, Murgui vol «una cerimònia digna i solemne, però sense l'esplendor d'altres èpoques». En aquest sentit, l'administrador de la Diòcesi de Mallorca va explicar que «el fet de ser digna i solemne no és incompatible amb la senzillesa». De fet, Genovart va explicar que «en cas que un capellà hagués estat nomenat bisbe, la cerimònia hauria de ser molt més complexa», però el fet que Murgui ja hagi exercit de bisbe fa que aquesta complexitat sigui prescindible.

En la cerimònia està previst que el nunci Manoel Monteiro de Castro o el cardenal presideixin l'acte i facin entrega del bàcul a Jesús Murgui i aquest s'assegui en el principal seient de la seu i prengui posessió de la seva càtedra com a bisbe de l'Església de Mallorca.

Una vegada que hagi pres possessió del seu càrrec, Murgui probablement llegirà una homilia als fidels i els enviarà les seves salutacions. A més, encara s'han de concretar altres detalls, com si ha de ser rebut als carrers de Ciutat pels fidels. Precisament, Murgui va comentar a Genovart que quan va venir al funeral del bisbe Teodor Úbeda el passat mes de maig va quedar «molt impressionat pel funeral». Això fa pensar que en alguns aspectes l'adéu a Úbeda podria ser pres com a referent. De fet, aquesta serà la primera presa de possessió d'un bisbe a Mallorca des que es va restaurar la democràcia. Un altre referent a l'hora d'organitzar la cerimònia podria ser la presa de possessió del bisbe de Menorca, Joan Piris, que el 2001 es féu càrrec de les regnes de l'Església de l'Illa.

D'altra banda, en la reunió d'ahir el nou bisbe ja va començar a exercir les seves noves funcions i es va interessar per la situació de l'Església de Mallorca. Al respecte, Genovart el va informar dels canvis a les missions del Perú.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.