algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

La marxa de la diada reivindicarà avui una major defensa de la terra

La Plataforma 31 de Desembre espera més de 3.000 manifestants

La tradicional manifestació de la diada recorrerà avui els carrers de Palma amb el lema «Defensam la terra, autodeterminació». L'entitat convocant, la Plataforma 31 de Desembre, vol aprofitar l'acte per denunciar les «agressions al territori i als drets nacionals» que, segons ells, representen els projectes d'autovies o el tancament de Som Ràdio.

Els organitzadors esperen més de 3.000 persones, que sortiran del passeig del Born i arribaran a la plaça Bisbe Berenguer de Palou. El portaveu de la plataforma i membre d'Alternativa per Mallorca, Macià Calafat explicà que la manifestació, a més de «reivindicar els nostres orígens com a poble i de reclamar un avanç en els drets nacionals», servirà per mostrar l'oposició a la política del PP, per les seves «agressions» al territori -amb projectes com les autovies, el segon cinturó de Palma o l'ampliació de l'aeroport-, i per la «involució respecte dels drets nacionals».

Calafat criticà l'«actitud agressiva de la dreta espanyola», que «criminalitza la discrepància» i en posà com a exemple la reforma del Codi Penal per impedir la convocatòria de referèndums. També denuncià una «agressió contra la llengua» que es visualitza en la diferenciació del valencià respecte del català o en el tancament de Som Ràdio i en la rebaixa dels requisits de coneixement de català per accedir a l'Administració, que han impulsat els governs central i autonòmic.

La mobilització d'avui l'han convocada els partits ERC i PSM; les seves organitzacions juvenils, JERC i JEN; el sindicat STEI-i i agrupacions com Alternativa per Mallorca, CEPC, Maulets, Lobby per la Independència, Revolta i el Comitè de Solidaritat amb Euskal Herria. Segons el secretari d'Organització del PSM, Joan Antoni Salas, una assistència superior a 3.000 persones es considerarà un «èxit».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.