algo de nubes
  • Màx: 30°
  • Mín: 23°
27°

Augmenta el nombre de morts a les carreteres de Balears respecte del 2002

A falta de dos dies per Cap d'Any han mort 118 persones, deu més que l'any passat

A falta de dos dies perquè l'any conclogui, un total de 118 persones ha mort en accidents de circulació a les carreteres de les Balears, deu més que en el mateix període del 2002, segons les estadístiques de la Direcció Provincial de Trànsit. Aquest mes de desembre han mort vuit persones, la darrera diumenge passat dematí a la carretera de Sineu, a l'altura del Puntiró. Va ser un veí de Sineu de 33 anys d'edat, que va perdre la vida quan el vehicle amb el qual viatjava com a ocupant sortí de la calçada.

36 dels 118 morts d'enguany a les Balears eren menors de 25 anys i 22 tenien més de 65 anys. Per sexes, 93 víctimes eren homes i 25, dones. El major increment d'òbits a la carretera ha estat a Mallorca, ja que fins ahir hi havien mort 89 persones (26 de menors de 25 anys), mentre que entre l'1 de gener i el 29 de desembre del 2002 hi moriren 78 persones (27 de menors de 25 anys).

A Menorca hi han mort enguany 12 persones, la meitat menors de 25 anys; i 22 a les Pitiüses, quatre de les quals són menors de 25 anys. L'any passat hi hagué vuit morts a Menorca, quatre de corresponents a menors de 25 anys; i 22 a les Pitiüses, 9 de corresponents a menors. És a dir, que els morts arran d'accidents de trànsit només han minvat a les Pitiüses.

Els mesos pitjors de l'any en curs han estat l'agost i el juliol, en els quals es registraren 15 i 14 morts a la carretera respectivament. Per contra, el menys tràgic ha estat el setembre, amb quatre víctimes. Quant a les causes dels sinistres mortals, la majoria és a causa de l'excés de velocitat, en primer lloc, o per distracció o per somnolència dels conductors, en segon lloc.

Els accidents mortals han estat 106, 52 de dia i 54 de nit. En 29 ocasions s'hi han vist implicats vehicles de més de deu anys d'antiguitat i en 18 es tractava de turismes de lloguer. Hi ha hagut 2 motocicletes i 18 ciclomotors implicats i 5 dels morts han estat ciclistes.

Els sinistres pitjors foren el 9 de febrer a Menorca i el 2 d'agost a Mallorca. En el primer cas a la carretera general, a l'altura d'Alaior hi perderen la vida tres joves pel xoc frontal de dos turismes. A la carretera de Palma a Manacor hi moriren tres dones pel bolcament de la furgoneta amb la qual anaven a prop de la rotonda d'Algaida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.