El president de l'Associació de Restauració de la Caeb, Antoni Mas, ha reclamat a la Conselleria de Turisme que impulsi en els pròxims anys el turisme gastronòmic com a mètode per combatre l'estacionalitat turística que afecta les Illes des de fa dècades. Mas assegura que aquest impuls provocaria un alentiment de la pujada del preu de l'oferta complementària, ja que l'actual estacionalitat turística de les illes obliga els empresaris del sector a «treure» partit de la temporada alta, amb preus que resulten de vegades abusius, i oblidar la resta de l'any, davant de l'escassa arribada de turistes interessats en la gastronomia balear.
Per això es va mostrar partidari d'elevar el grau de promoció tant exterior com interior de la gastronomia balear. «No n'hi ha prou de comercialitzar els nostres productes a l'estranger, també hem de promocionar el turisme i els serveis que nosaltres oferim entre la població balear perquè sigui conscient de la importància que té i que és el motor de la nostra economia», va argumentar.