muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La revista «Llum d'oli» compleix 25 anys 'il·luminant' les llars del poble

L'acte de celebració reuní responsables, fundadors i col·laboradors

Fou l'any 1978 quant els integrants de l'Agrupació Cultural decidiren fer un full de felicitació de Nadal per als associats de l'entitat. Aquella iniciativa rebé el nom de Llum d'oli i es convertí en la primera revista en llengua catalana de Porreres. Enguany, la publicació celebra el seu 25è aniversari de vida, 25 anys durant els quals ha «il·luminat» les llars del poble arribant-hi puntualment cada dos mesos. Les celebracions, però, continuaran l'any que ve, ja que l'agost en sortirà al carrer el número 100.

Per tot plegat, la nit de dissabte se celebrà a l'Escorxador municipal una festa a la qual assistiren veïns, membres de l'Agrupació, el consell de redacció i col·laboradors de la revista. A l'acte la presidenta de l'Agrupació Cultural, Joana Mora, ressaltà la importància de la revista, sobretot en els primers anys, perquè «feia molt poc temps que la democràcia havia arribat i Llum d'oli fou un fet important per la normalització lingüística». Mora agraí la tasca en aquells difícils moments als fundadors com ara Maties Lladó, Rafel Ferrà, Joan Sorell, Joan Melià, Joan Barceló i a col·laboradors com la historiadora Maria Barceló.

Aquesta darrera es dirigí als assistents i els explicà que «no he estat ni un sol número sense col·laborar-hi». També comentà que la revista ha servit per «dir les coses pel seu nom quan moltes coses no es gosaven dir». El batle de Porreres, Joan Sastre, finalment, encoratjà els responsables de Llum d'Oli en la tasca de defensa del català perquè «continua patint atemptats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.