algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La societat de caçadors vol crear un vedat de caça per al municipi

Veïns afectats ja han mostrat la seva disconformitat amb la iniciativa

M.PUIGRÒS. Inca.
La societat de caçadors d'Inca inicià fa prop més de dos mesos els tràmits per crear un vedat de caça en el terme municipal, i les crítiques dels veïns afectats no s'han fet esperar. Davant la impossibilitat de contactar amb tots els propietaris de les finques properes a Son Bordils, Son Mateu, Son Genestra i altres indrets, els promotors del vedat varen penjar un avís al taulell d'anuncis de l'Ajuntament. Aquest fet provocà la indignació d'alguns veïns, que entengueren que «no era una manera correcta d'actuar. Ens vàrem assabentar de la seva intenció per casualitat i ja no vàrem tenir temps per presentar al·legacions» manifestava un dels afectats.

El president de la Societat de caçadors, Francisco José Guerrero, explicava la filosofia del vedat: «Ens agradaria crear aquest vedat per practicar una caça sostenible i controlada amb maduresa social. Tot i això, encara hem d'acabar de revisar les al·legacions. Fins ara no hem tingut cap vedat ni zona concreta on caçar. Però el vedat és una intenció, un propòsit, no una realitat».

Per la seva banda, alguns veïns ja hi han presentat al·legacions perquè entenen que «és un atemptat a la nostra propietat. La manera d'actuar de la societat de caçadors s'ha fet de manera clandestina i molts de nosaltres no sabíem que les nostres finques formaven part d'aquest vedat. Tal vegada si ho haguessin fet d'una altra manera no hi tindríem res a dir. Haurien d'haver-se posat en contacte amb tots i cada un dels prop de 400 propietaris afectats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.