muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

«Estam segures que la mort del nostre germà no fou conseqüència de l'atzar»

Les germanes del ciclista atropellat critiquen que no es controlàs el responsable de l'òbit

93420
L'autòpsia ha confirmat que el ciclista morí per un traumatisme cranial sever. | J.F.M.


Dues germanes de Jaime Modesto Arrom Lostos, el ciclista que va morir en ser atropellat divendres per una ambulància que havia estat robada per un home amb les facultats mentals pertorbades, van acudir ahir al jutjat per demanar autorització per incinerar el cadàver del seu familiar.

Les dues germanes, Margarita i Rosa, es mostraven molt afectades pel que havia ocorregut, però ambdues van coincidir a assenyalar que la mort de Jaime no sols s'havia produït com a «conseqüència de l'atzar».

Les familiars de Jaime Modesto Arrom van explicar que el seu germà, que tenia 42 anys, «era una persona molt altruista». Era fadrí i treballava com a professor d'anglès en un institut de Palma. S'havia fet càrrec de la custòdia d'un infant txetxè, que va arribar a Mallorca fugint de la guerra del seu país. «El meu germà en va assumir la tutela i es preocupava per proporcionar-li la millor educació que podia donar-li».

Les germanes del ciclista van explicar que els seus pares es troben molt afectats per aquesta tragèdia i van considerar que encara no era el moment per decidir les mesures que pensen adoptar. Tanmateix, ambdues van coincidir en assenyalar que no entenien que una persona (referint-se a l'home amb les facultats mentals alterades que robà l'ambulància) «pogués trobar-se en una sala d'espera de psiquiatria sense que ningú no el vigilàs».

Els familiars van reconèixer que encara no coneixien els detalls de com Antonio R. va poder despistar el personal mèdic, ja que teòricament estava vigilat per treballadors de Son Llàtzer, sortir de l'hospital i robar una ambulància. Ambdues dones afegiren que l'esdeveniment encara era massa recent «i ens costa molt assumir el que ha passat. Ara allò important són els nostres pares, que es troben molt afectats pel que ha ocorregut».

Ahir es va practicar l'autòpsia al cadàver de Jaime Modesto Arrom. L'home va morir com a conseqüència d'un traumatisme cranial sever. El ciclista anava pedalant sobre el pont entre les dues rotondes del Coll d'en Rabassa i va ser envestit per l'esquena per l'ambulància. Jaime Modesto es va colpejar el cap contra el vidre davanter del vehicle i després ja va caure al terra, inconscient. El personal mèdic va estar durant més d'una hora intentant ajudar la víctima, però els esforços per salvar-li la vida foren infructuosos. La lesió que tenia era massa greu.

Jaime Modesto Arrom solia sortir amb freqüència amb la bicicleta i també practicava altres esports, segons explicà ahir la seva família, que anuncià així mateix que el seu cos serà incinerat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.