algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Els veïns viatgen al passat amb la inauguració de les Escoles Velles

Les obres de reforma de l'antic edifici començaren l'any 1999

J.M.SASTRE. Son Servera.
Veïns i veïnes de Son Servera es retrobaren amb el seu passat a l'acte d'inauguració de la reforma de les Escoles Velles. Les parets són les mateixes que abans però l'edifici mostra en el seu interior un aspecte molt més saludable que el que tenia ara fa cinc anys, després de romandre molt de temps tancat i pràcticament abandonat.

La reforma i rehabilitació iniciada pel PP l'any 1999 i continuada pel Pacte de Progrés arribà al seu punt culminant ahir en un acte d'inauguració al qual acudiren en massa tant veïns, la majoria antics alumnes de l'edifici, com autoritats polítiques locals, comarcals i autonòmiques.

Els més grans del poble, a banda de valorar i contemplar el que ara tornarà a ser un centre d'aprenentatge per ells, ja que albergarà l'Escola d'Adults, admiraven les antigues fotografies que omplen les parets de l'edifici intentant reconèixer-s'hi o topar amb algun rostre conegut en els anys remots en què «anaven a escola».

Les Escoles Velles foren construïdes els anys 30 durant la Segona República. La tipologia de la construcció és la típica de l'època amb planta baixa i desenvolupades a partir d'un pati. La reforma que s'ha duit a terme ha respectat la fisonomia de l'immoble però s'han eliminat les barreres arquitectòniques col·locant ascensors, rampes i s'han restaurat les cobertes i els forjats en mal estat.

Les obres han costat en principi 330.000 euros i han rebut una subvenció del Govern balear de 195.000 euros.

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, destacà la qualitat del projecte i sobretot la supressió de les barreres arquitectòniques. Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, ressaltà els diferents usos que tendrà ara l'edifici. El batle de Son Servera, Damià Ripoll, agraí l'esforç fet per tots els representants polítics del poble tant del seu partit com del Pacte de Progrés de l'anterior legislatura per fer realitat aquesta reforma.

A l'acte hi assistiren també el batle de Manacor, Antoni Pastor, i el de Capdepera, Joan Ferrer. Cal recordar que aquesta obra fou polèmica perquè el PP la deixà adjudicada el 1999 però l'empresa adjudicatària abandonà quan ja s'havien gastat més doblers que els pressupostats. Tot plegat encarí el preu de l'obra, que segons l'edil del PSM, Joan Torres, ha doblat les previsions inicials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.