algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Frank Ghery projecta el futur palau de congressos amb forma de submarí

El recinte firal seran dues torres de 120 pisos que es construiran sobre la Base del Port de Sóller

JOAN ROCA. Palma.
El futur palau de congressos de Palma s'ubicarà als solars de Gesa, entre el passeig marítim i el carrer Joan Maragall. I el recinte firal es construirà al Port de Sóller, on ara és la Base Naval. Ambdós edificis, dissenyats pel prestigiós arquitecte Frank Ghery, són emblemàtics i singulars.

El palau de congressos tindrà forma de submarí i durà el nom de «Doña Letizia», en honor a la futura reina d'Espanya. El recinte firal seran dues torres de 120 pisos, una per a aparcament i l'altra per a sales d'exposició. Es dirà «Duques de Palma de Mallorca».

Els projectes i el seu cost varen rebre la llum verda del passat Consell de Govern, segons informàrem en la nostra edició de dijous passat.

El conseller portaveu, Joan Flaquer; el president de Sol Meliá, Gabriel Escarrer; i el director d'expansió de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) oferiren ahir una roda de premsa al Consolat de Mar per detallar alguns aspectes dels projectes. No hi pogué assistir el president del Govern, Jaume Matas, que era a Madrid per tancar l'operació amb Mariano Rajoy.

Flaquer explicà que «el palau de congressos tindrà capacitat per a 10.000 persones. Costarà 100 milions d'euros (uns 16.000 milions de les antigues pessetes), poca cosa si la comparam amb l'adquisició dels solars a Endesa, Cort i Sa Nostra, estimats en altres 250 milions, i els 200 que es pagaran als militars per la Base de Sóller, i els 325 per construir el recinte firal».

A la pregunta d'una periodista sobre «com pagaran tot això», Flaquer respongué: «El Govern no hi posa res. Tot serà possible gràcies a una operació d'alta enginyeria financera dissenyada pel president Jaume Matas».

Sagristà volgué detallar que «la CAM comprarà tots els solars i finançarà la consrucció dels edificis. Ho llogarem tot a Sol Melià. La companyia de Gabriel Escarrer subarrendarà els complexos a la Comunitat Autònoma, que a la vegada els llogarà al Govern espanyol».

Flaquer puntualitzà que «el president Matas ha arribat a un acord amb Mariano Rajoy segons el qual l'Estat contractarà els edificis cinc pics a l'any. El debat de l'Estat de la Nació; una de les dues cimeres semestrals de la UE; la reunió iberoamericana; la Passarel·la Cibeles i el Foro de Formentor es celebraran al «Doña Letizia». Així mateix, Flaquer desvelà que la Casa Reial realitzarà, almanco, cinc sopars d'Estat al recinte firal.

Gabriel Escarrer explicà que «no hem perdut ni un minut. Ahir mateix coronàrem l'antic edifici de Gesa amb el nom de la princesa Letizia. Els manobres hi fan feina, tomant parets a les totes. D'aquí a dos mesos l'al·lota del príncep Felip ja podrà inaugurar el darrer hotel Sol-Meliá», explicà.

En ser peguntat sobre el possible impacte de l'edifici «Doña Letizia» en la primera línia de Palma, i de les dues torres gegantines al Port de Sóller, Flaquer es mostrà contundent: «Nosaltres no podem perdre el temps en aquestes beneitures. Apostam pel medi ambient. No tenim complexos».

Segons ha pogut saber Diari de Balears del propi Govern, ambdós edificis seran pintat de groc, «perquè és el color preferit de donya Letizia i perquè Yellow submarine, dels Beatles, és la cançó predilecte de Mariano Rajoy».

Gabriel Sagristà manifestà que «tenim confiança de recuperar la fabulosa inversió en cinc anys. La nostra confiança en el teixit productiu mallorquí i en el Govern balear és inquebrantable».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.